Riot Factory 1år - Bursdagsfest med Angelica's Elegy, Scarlet Chives (dk) & Pelbo

[Bilde]

Riot Factory har bursdag og feirer med ballonger, kake med fyrverkeri på – og tre suverene band fredag 6. Januar på John Dee. Scarlet Chives for første gang på en norsk scene, Pelbo rett før de breaker i utlandet og et av landets mest lovende band akkurat nå, Angelica’s Elegy. Topp stemning i nyttårskulda!

SCARLET CHIVES
Når det danske bandet Scarlet Chives dukket opp i den norske musikkbevistheten, på norsk plateselskap, litt ut fra ingenstedshen, tok det ikke lang tid før folk snudde seg og spissa ørene når de hørte andre hviska til hverandre “har du hørt Scarlet Chives da?”. Hei du, ild i tørt gress.

For makan til mottagelse blant den mer dyptdykkende musikkpressen skal man lete med lupe etter:
“Hvem hadde trodd at en av årets beste plater kom fra Danmark?”, “Scarlet Chives might be one of my favourite new bands this year”, “Et av de mest spennende banda innen sjangeren det siste tiåret”, “Scarlet Chives har laget et av de beste albumene jeg har hørt i år”, “Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte og når jeg prøver, finner jeg ut at det beste er begge deler. Samtidig. For Scarlet Chives er så bra.”

De 6 deilige piger og drenge i Scarlet Chives serverer, for aller første gang på en norsk scene, sin velrørte cocktail med dansk monsterpop denne kvelden. Syns du et band som er inspirert av Cocteau Twins, My Bloody Valentine, filmmusikken til Bladerunner og den danske skjærgård høres smukt ut? Vi også!

Spotify

PELBO
Kompromissløs, mørk og skummel, men med et stramt grep rundt det som alltid har fått oss til å glise: den gode pop-lyden som treffer hjerterota.

Pelbo er tuba med fuzz, eksploderende trommer og sensasjonell vokal. Loopstasjoner, effektpedaler og en hypnotiserende puls – framført av en ung, og sjeldent unik trio. Når støvet hadde lagt seg låste Pelbo seg inne i mørke kjellere og slitne øvingsrom for å lage ”Days Of Transcendence” – som ble sluppet i oktober. ”Days Of Transcendence". I stedet for å satse på det trygge, kjente og sikre dro Pelbo ytterst i havgapet, bosatte seg på en øy midt i stormen, frigjorde seg fra alt som hadde vært, og startet på nytt.

Med fjorårets Spellemannominasjon, 100 konserter land og strand, og en massiv interesse fra utlandet følger også et konstant vedheng som et av landets mest spennende band.

Ingen sjanse å ta, få med deg et av Norges beste liveband denne kvelden.

Spotify

ANGELICA’S ELEGY
Angelica’s Elegy spiller nydelige popsanger inspirert av Beach House, Deerhunter, Radiohead og Dungen. Bland dette med Disney-inspirert koring, skeive gitarer, annen ulyd og angstvokal og du får en nydelig miks av melankoli og lo-fi indierock.

Sammen lager gutta i Angelica’s Elegy musikk som maler et variert og skittent lydbilde med innslag av stemningsfull ro og grumsete støy. Drivende trommer, stueorgel, skitten bassgitar og støyete gitarer. Godt gjemt midt inni det hele gode historier om havet, gamle dager og månen.

Zoom-vinner i Trondheim og Urørt-semifinalist. Og albumdebutanter i april 2012. Navnet bør du merke deg allerede.

Urørt

Legg til ekstern kalender…