Bidrobon#111 Al Andaluz - Andalusisk middelaldermusikk!

Al Andaluz er en kvintett ledet av Sverre Jensen. De framfører arabisk musikk som etter tradisjonen stammer fra tiden før 1492, da maurerne ble fordrevet fra Spania.

Liv Ulvik, sang, Sverre Jensen, lutt, Kristine Rustad, strykere, Ulrik Ibsen, perkusjon, Mona Hansen, fløyte.

Det blir en musikalsk reise i det flerkulturelle middelalder-Spania. For nesten 1OOO år siden var kalifatet Cordoba og kongedømmet Granada av de mektigste og mest avanserte landene i Europa. Under arabisk styre levde arabere, kristne og jøder fredelig side om side i lange perioder. Musikken og poesien blomstret og man dyrket det gode liv.

Sverre Jensen har arbeidet med middelaldermusikk i mer enn 30 år. Han startet i sin tid Kalenda Maya som har fått Spellemannsprisen, og har turnert i mange land i Europa (bl.a. Spania), og Brasil. Han har bygget instrumentene til Kalenda Maya, og har også bygget autentiske instrumenter til den nye gruppen “Al Andaluz”, som spesialiserer seg på spansk-arabisk musikk fra middelalderen, basert på illustrasjoner fra middelaldermanuskripter og skulpturer, og instrumenter fra Nord-Afrika i dag. I tillegg spiller gruppen eksempler på spansk kristen musikk og jødisk sefardisk musikk fra samme periode, for å belyse de forskjellige kulturene fra den Iberiske halvøy.

Konsertserien er støtta av Norsk Kulturråd og Sagene Bydel
[Bilde]

Legg til ekstern kalender…