Elin Kåven - "Den arktiske alven" + IkiSounds på Riksscenen 26. oktober

Elin Kåven – Den arktiske alven
[Bilde]
Elin Kåven tar deg med på en reise til Sápmi, landet der folketradisjonen og det mytiske er en del av hverdagen. Den mest kjente samiske sjamanen på viddene i Sápmi var hennes oldefar, som hun ikke nekter for å ha arvet magiske krefter fra.

Samtidig er hun fascinert av andre kulturer. Noe hun uttrykker i dansen. Som en arktisk alv gløder hun av skjønnhet og mystikk. Dansen er en naturlig del av hennes sceneopptreden og åpner en ytterligere dimensjon ved hennes musikk.
Siden hennes første EP ble gitt ut i 2005, har hun har spilt rundt i Skandinavia og deltatt på samiske sang konkurranser og på Liet Lavlut European Song Contest for Minority Languages.

Debut albumet hennes “Jikŋon musihkka-Frozen music” (2009) lokker deg til Finnmarkviddas åpne landskap, det kalde nord der kjærlighet til naturen er sterk. Dette albumet, er meditativt med drag mot det mystiske med influenser av tradisjonell samisk joik.
Nær og lavmælt vokal med en suggerende detaljrik musikalsk oppbygning gir et avspent, flytende og åpent uttrykk og egenskrevne tekster på samisk åpner et musikalsk landskap mellom, pop, world og jazz. Terningen kastet 5 i flere norske medier.

Vocals, dancing: Elin Kåven
Guitar: Juhani Silvola
Bass: Jo Fougner Skaansar
Drums: Andreas Lønmo Knudsrud


Før Elin Kåven kommer Ida Iki som vi alle kjenner fra Cyaneed denne kvelden!
Solo-prosjektet hennes Iki Sounds består av fantastiske eletronica-baserte låter hun har komponert på sine finurlige instrumenter som monome.

Billett kjøpes på www.riksscenen.no Kr 150/100

Mer om Iki Sounds her:
www.facebook.com/pages/Iki-…
soundcloud.com/ikisound

www.riksscenen.no
www.elinkaaven.com
www.facebook.com/arcticfairy
www.facebook.com/elinkaaven

Photo by Andreas Fliflet

Legg til ekstern kalender…