Theatre in Times of Crisis

TeaterTanken presenterer:

THEATRE IN TIMES OF CRISIS

The destruction of Dutch theatre and the new culture wars in Europe.

[Bilde]

INTERNASJONALT SEMINAR
DRAMATIKKENS HUS 6. NOVEMBER 18 – 21:30.

I panelet: Frank Vercruyssen (TG STAN), Manja Topper (Dood Paard), Eric de Vroedt (Mighty Society), Simon van den Berg (Redaktør i www.Moose.nl og De Theatermaker), Hans Henriksen (Professor i regi, Teaterhøyskolen), Geir Kvarme (Skuespiller, Oslo Nye Teater) og Remi Nilsen (Redaktør, Le Monde diplomatique – Norge).

Nederland har i årevis vært en av hovedleverandørene av teaterforestillinger på et høyt internasjonalt nivå. Men med den nyliberale regjeringen, støttet av det populistiske og høyreekstreme partiet til Geert Wilders (PVV), blir budsjettkuttene i kultursektoren voldsomme. Beslutningen om å kutte 46% av støtten til scenekunst fra 2013 ble i år vedtatt i parlamentet.

6. november kommer fire ledende nederlandske og belgiske scenekunstnere og kritikere til Oslo for å forklare og kommentere situasjonen i Nederland og diskutere kunstneriske og politiske konsekvenser og strategier. Hvordan kan scenekunstnere motarbeide angrepet på offentlig støttet kunst? Hvordan kan teater bli så viktig at man unngår en liknende krise andre steder? Og hvordan skal vi forstå forholdet mellom de europeiske “culture wars” og situasjonen i norsk teater i dag?

PÅMELDING TIL SEMINARET MAILES TIL: [email protected] innen 4. november.

Seminaret co-produseres av Dramatikkens hus og Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift.

Legg til ekstern kalender…