2 FILM PERFORMANCES Xavier Querel / Greg Pope + John Hegre

[Bilde]
Quelques minutes de soleil après minuit‘ av Xavier Querel (FR)
 +
Cipher Screen av Greg Pope (UK) + John Hegre (NO)


Om performancene:

‘Quelques minutes de soleil après minuit’ (Et par minutter sol etter midnatt) skaper Querel et øyeblikk i tiden frakoblet den daglige rytmen av klokker og kalendere, og i stedet koblet til hjerte og sinn. Denne emosjonelle oppfinnelsen som blir overført, samspillet og etablering av dette dynamiske og empatiske forholdet, utløser et kort øyeblikk av bekreftelse og universell glede.

‘Cipher Screen’ er en live kunst forestilling som bruker ett par 16mm film projektorer med svarte film loops og en live audio mater 
Dette arbeidet utnytter mekanismene for film og kino, projektoren, filmens materiale, mørklagte rom og synkronisert lyd. Den konstante, reduktive fysiske prosessen påføres overflaten av filmloopen og resulterer i en langsom transformasjon på den projiserte overflaten; ut av auditiv og visuell mørke bygges et kakafon crescendo av lyd og bilde.

Xavier Quérel er basert i Grenoble, Frankrike. Siden 1990 har hans hovedaktivitet har vært live film og lys forestillinger. Han har vært medlem av “La Cellule d’intervention METAMKINE” siden 1991, en internasjonalt kjent film / musikk performance gruppe. Han har presentert arbeidet med METAMKINE og diverse andre grupper over fem kontinenter; arenaene har variert fra prestisjetunge kunstinstitusjoner og internasjonale festivaler til uavhengige klubber, okkupasjonshus og små landsbyer dypt inne i den afrikanske bushen.

John Hegre har komponert og fremført improvisasjonsmusikk siden 1995, og er best kjent fra diverse fri improvisasjon, samtidsmusikk og rock / støy prosjekter inkludert: The Golden Serenades, Jazkamer, Kaptein Kaliber, Noxagt og Public Enema. Utover dette har Hegre fungert som en live audio tekniker og mastering tekniker, og laget og fremført musikk for teater, dans og film.

Med en fot innenfor punk rock band og absurdist performance, grunnla Greg Pope Brighton-baserte Super 8 film kollektivet Situation Cinema i 1986, etterfulgt av Loophole Cinema (London, 1989). Ved å bruke 16mm, Super 8 og video, var Loophole Cinema selvutnevnte skygge ingeniører som utførte en rekke arrangementer rundt i Europa. De produserte The International Symposium of Shadows i London i 1996.
Arbeidende i kollektivt eller individuelt, Pope har gjort videoinstallasjoner, live kunst stykker og filmvisninger siden 1996. Nyere arbeider inkluderer live kino performance Light Trap og Cipher Screen, samt 35mm film produksjoner Shadow Trap og Shot Film. Han bor for tiden i Norge og er aktiv med undervisning, prosjektering, programmering og med å lage film.

Legg til ekstern kalender…