Det haster! Hva må skje på klimatoppmøtet i Durban og hva må Norge gjøre?

[Bilde]
[Bilde]
[Bilde]

Spire og Changemaker inviterer til årets viktigste klimaevent!

Vi arrangerer klimakveld på Parkteateret: Et bredt og kunnskapsrikt panel møtes til debatt etter visning av Julia Dahrs film Wind of Change.

Appell ved Markus Nilsen, leder i Changemaker.

I panelet:

Jostein Gaarder (Filosof og forfatter)
Lars Haltbrekken (Leder i Naturvernforbundet)
Kari-Anne Isaksen (Spire og LNUs klimadelegat til klimatoppmøtet i Durban)
Eli Blakstad (Statssekretær i Olje- og energidepartementet)
Karine Hertzberg (Den norske forhandlingsdelegasjonen, Sen.rådgiver Miljødepartementet)

Ordstyrer: Jan Egeland

Snart møtes verdens ledere i Durban i Sør-Afrika til et nytt klimatoppmøte. Etter skyhøye forventninger før skuffelsen i København i 2009, har forhandlingene siden gått tregt. Hvorfor blir ikke land enige om en internasjonal klimaavtale? Hvilke muligheter ligger i Durban?
Denne høsten har bildene fra Afrikas horn vist hvordan klimaendringene kan få dramatiske konsekvenser for menneskers liv. I Julia Dahrs film Wind of Change møter vi en kenyansk familie og deres kamp for å tilpasse seg klimaendringene. For mange som dem haster det – realiteten av klimaendringene må vekke oss til handling nå!

Norge har påberopt seg stempel som miljønasjon, men hva gjør egentlig Norge for å bidra til enighet internasjonalt? Spiller Norge en konstruktiv rolle? Og hva gjør Norge for utslippskutt på hjemmebane? – Er vi et foregangsland eller en klimasinke?
Dette er spørsmål som må settes på dagsorden her hjemme før den norske delegasjonen møter resten av verdens forhandlere i Sør-Afrika 28. november. Derfor arrangerer Spire og Changemaker filmvisning av Wind of Change og klimadebatt; og mobiliserer til høstens viktigste klimaarrangement.

…“Det er vår tids største urett at de som gjorde minst for å endre klimaet blir først og hardest rammet og vi som har forsøplet atmosfæren verst blir sist og minst rammet. “Wind of Change” viser frontlinjene i kampen mot klimaendringene. Julia Dahr lar oss få se på nært hold hvordan en fattig og sårbar bondefamilie i Kenya rammes av tørke og flom. For dem er klimaendringene et spørsmål om liv eller død. Wind of Change bør bli en vekker for oss alle.”
- Jan Egeland,
(Undergeneralsekretær i FN for humanitære saker, 2003-06
og leder for FNs ekspertgruppe for globale klimatjenster 2009-10)

underskog.no/cache/image/25…
[Bilde]

Legg til ekstern kalender…