Challenges for the New Theatre Artist - a symposium in dialogue

Akademi for Scenekunst og Dramatikkens Hus innviterer til faglig dialog

“Ghost Track”
, gjestespill Lørdag 21. Januar kl 20.00

En solo forestilling om fedre, psyken og stemmebånd. Et intertekstuelt nettverk som spinner seg vei, gjennom bruk av flere mikrofoner og en nano pad, til en reformulering av første scene i første akt av Shakespears King Lear. Gjennom en autobiografisk linse fortelles en historie om frykt, tap, angst og sans for humor. Av og med: Claire Hind (UK)

Symposium
, Søndag 22. Januar 10.00 – 16.00

Det vil samtales om spørsmål knyttet til utfordringene vi har for å utvikle teaterkunstneres kreative arbeidsvilkår. Hvilken rolle kan institusjonene spille, og hvilken rolle skal scenekunstneren selv inta i samtiden? Vi vil videre undersøke hvordan å skrive scenetekst i et landskap i endring, hvor ‘karakter’ er et begrep i oppløsning og hvor utøveren i større grad beveger seg mellom roller slik som “stand up”, “karakter”, “selv” og “den andre”. Hvordan kan vi, i et Europeisk perspektiv, utdanne scenekunstnere som kan operere i en teatervirkelighet i endring?

Paneldeltagere:
Serge von Arx (Sveitsisk Scenograf og Kunstnerisk leder for scenografilinjen ved Akademi for scenekunst), Nirav Christophe (Nederlandsk leder for forskning ved Utrecht Academy of the Arts), Henny Dörr (Nederlandsk dramaturg og leder av Utrecht Academy of the Arts/ Theater department), Kim Atle Hansen (Norsk dramatiker og scenekunstner), Claire Hind (Britisk scenekunstner og forsker), Kai Johnsen (Norsk regissør og kunstnerisk leder ved Dramatikkens Hus), Christian Lollike (Dansk dramatiker og kunsnterisk leder Caféteateret i København), Mellika Melouani Melani (Svensk regissør og ny kunsnterisk leder ved Stockholm Folkopera), Joshua Sofaer (Britisk kunstner), Hanne Tømta (Norsk regissør og teatersjef ved Nationaltheateret),

Legg til ekstern kalender…