Sang og visuell musikk: Tre urframføringer og en Live Jukebox

Kr. 200 /100 (for Ny Musikk medl./studenter )

Arnt Håkon Ånesen: “Røde, rusende Blader- og steinhus som står” (2010) (Urframføring)

“Me ska bryggja til jol”, tekst og tone fra Setesdalen etter
Svein Hovden, arrangert av Tom Willy Rustad.

Denne kvelden starter med at 30 korsangere urframfører et nytt verk av den unge norske komponisten Arnt Håkon Ånesen. Han har tidligere skrevet verk for selsang og sinfonietta, og lar ofte inspirasjon fra ulike stilepoker skinne gjennom i et åpent og dramatisk lydbilde. I dette stykket har han tatt utgangspunkt i to dikt av de to unge forfatterne Selma Enoksen og Léa Céline Rygg, som begge var 11 år da de skrev diktene.

Majorstuen barne- og ungdomskor og sangere fra musikklinja ved Manglerud videregående skole
Thomas Knudsen, piano
Jean Kristoffersen, trekkspill
Sindre Beithohaugen, dirigent

*«Rosenlöcher-lieder» (2010) Urframføring av verk inspirert av dikt av Thomas Rosenlöcher.

Samme kveld urfremføres den tyske komponisten Sven-Ingo Kochs verk, inspirert av dikt av Thomas Rosenlöcher. Verket er skrevet til Duo Parula som består av Astrid Kvalbein, sopran og Gjertrud Pedersen, klarinett.

Jenny Hval: Live Jukebox
“Inn i ansiktet”

Artist og forfatter Jenny Hval presenterer sammenhengen
mellom den innspilte stemmen, kinolerretets close-up, og å
skrive i Oslo sensommeren 2011.

Marina Rosenfeld: “My Red, Red Blood” (2011) (Urframføring)

Tilblivelsen av Marina Rosenfeld sitt nye verk “My Red, Red blood” startet med at komponisten gjorde en performativ lesning av teksten USO av den New York-baserte poeten Kim Rosenfield. Teksten henter angivelig sitt materiale fra bloggen til en amerikansk USO-stand up-komiker som gjør seg sine tanker om det å bli sendt ut for å underholde amerikanske soldater.
(USO – United Servize Organizations er en privat organisasjon startet i 1941 for å gi utsendte amerikanske styrker moralsk støtte og oppløftende underholdning.) Rosenfeld sin tolkning av Rosenfield sin fragmentariske og mystiske tekst blir tolket av komponisten gjennom bilde og lyd, og blir råstoff for en serie eksperimenter i grafisk notasjon, som igjen blir tolket av ensemblet. Utøverene i Ensemble neoN kan ta i bruk hele spekteret av spilleteknikker i realiseringen av Rosenfeld sitt flyktige partitur. Stykket er et bestillingsverk støttet av Norsk Kulturråd.

I samarbeid med Notam og Dramatikkens Hus

Marina Rosenfeld
www.youtube.com/watch?v=5_t…

Ensemble Neon
www.youtube.com/watch?v=C_h…

Jenny Hval
www.youtube.com/watch?v=PZZ…

Legg til ekstern kalender…