Todd Rundgren - A Rare Solo Acoustic Evening

En ekte trollmann og stjerne går i land – alene…

Vi må klype oss i armen. Det har vi fortsatt å gjøre flere ganger om dagen siden bekreftelsen ble lastet ned i innboksen vår her på Goldstar kontoret rett før helgen. Todd Rundgren er en av de musikerne vi ofte har drømt å oppleve live i en intim konsert setting – vi snakker jo om en legendarisk skikkelse, kjent for å by på opplevelser som virkelig setter en på prøve. Over en karriere som dekker de siste 40 år har herr Rundgren bygd opp en så stor og variert katalog med utgivelser at den bør inneholde noe som treffer alle musikkinteresserte mennesker, helt uavhengig av sjanger preferanser. I arkivet finner vi 60-talls pop (starten i gruppen Nazz), noen av de beste tidlige pop albumene fra 70 – tallet (plater som Runt, Something/Anything ?), elektronisk pop (Healing) og house (Liars). Det er mange som har fulgt hans musikalske krumspring hele livet. Noen liker utvalgte perioder, mens andre muligens hørte han for første gang da de så ”The Virgin Suicides” av Sofia Coppola på kino mot slutten av forrige århundre. Todd Rundgren er en musiker som har vært høyt og lavt, alltid søkt nye utfordringer og gledet, forbauset og irritert sine tilhengere, noe som har resultert i ubetinget kjærlighet fra de som har fulgt han lenge.

Å si at han er en utøver som nyter svært stor respekt blir vel bortimot tidenes understatement. Derfor, vær sikker på at det vi vil oppleve foran scenekanten på Parkteatret i Oslo den 19 og på Ricks Teater i Bergen den 22. februar enkelt kan betegnes som både episk og magisk. Den andre godbiten er at Todd Rundgren vil opptre solo, noe kilder nær ham kan bekrefte er noe han ikke har gjort på flere år. Derav tittelen på konsertene – ” A Rare Solo Acoustic Evening ”. Disse konsertene skal ta oss på en karriere spennende musikalsk seilas der flere av hans aller mest kjente låter vil fremføres.
Todd Rundgren startet sin karriere med bandet Nazz, men gjorde størst suksess som soloartist på 70-tallet med låter som «I Saw the Light», «Hello, It’s Me» og «Wolfman Jack ». Etter suksessen med albumet «Something/Anything ?» (1972) penset Rundgren inn på et mer eksperimentelt spor anført av oppfølgeren « A Wizard, A True Star», noe som med årenes løp forsterket hans renommé som en artist utenom det vanlige. Parallelt med solokarrieren var Rundgren aktiv i bandet Utopia og produserte, ofte med stor kommersiell suksess, andre artister – vi kan jo kort nevne ”Skylarking ” av XTC og «Bat out of Hell» av Meat Loaf – før vi ramser opp Patti Smith, Hall & Oates, Badfinger, New York Dolls, The Tubes og Bad Religion.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…