Samling (S)

Samling er et nytt band fra Sverige bestående av musikervenner som begynte å spille sammen for å lage musikk inspirert av den svenske kunsten og musikken fra 60- og 70-tallet. Tekstene er befriende ærlige med klokkerene skildringer av samfunnet vi lever i. Hør for eksempel “Aldrig sätta sig på tvären”, eller ”Stackars lilla Värsting” som P3 har spilt en del under høsten.

Er du en sucker for melodiøse, psykedeliske, proggete band? Samling er alt dette. Rett o slett ett nytt dritbra rockband fra Sverige. Var du en av de heldige som fikk med deg bandet under årets Øyafestival eller deres 7” releasefest på Crossroad Club tidligere i høst så skjønner du akkurat hva vi mener.

For nåen uker siden kom debutalbumet ”När Mullret Dövar Våra Öron Blir Vi Rädda” som fått strålende mottagelse i Sverige og æven her til lands. Egon Holstad i Nordlys gir albumet 5/6 og skriver ”Som omtrent alle svenske band er Samling helt ellevilt gode til å spille, og arrangementene er dritlekre. Platas ti låter svever av gårde på rett over førti minutter, og du kjeder deg aldri. Bare den Sympathy For The Devil-aktige ”Aldrig Sätta Sig På Tvären” er et lite mesterverk i seg selv. Bare å kjøpe, dette.”

Legg til ekstern kalender…