KROKE (Polen)+ support Goylem Space Klezmer (Norge)

[Bilde]
Velkommen til klezmer kveld på Cosmopolite med polske Kroke og norske Goylem Space Klezmer.
Polske KROKE holder den jødiske klezmertradisjonen ved like, men fremfører den på sin egen måte. Trioen startet sin musikalske karriere på jazzklubber i Kazimerz, det jødiske kvartalet i Krakow, men fikk drahjelp internasjonalt da Steven Spielberg kom i kontakt med musikken under innspilling av filmen ”Schindlers liste”. Det resulterte i spilleoppdrag verden rundt, og suksessen var et faktum.

Kroke var publikumsfavoritt da de spilte på Førde festivalen for første gang i 1998. De er også kjent fra samarbeid med Nigel Kennedy som de spilte inn plate sammen. “East Meets East”, Nigel Kennedy and the Kroke Band i 2003.

Deres siste album " Out of Sight" ble utgitt i fjor. Kroke, som betyr Krakow på jiddisch, utveksler den klassisk klezmer med mer moderne sound. Live er de lindeskapelige, uttrykksfulle og karismatiske.
Det er musikk som treffer en rett i hjertet.

Jerzy Bawoł – accordion
Tomasz Kukurba – viola
Tomasz Lato – double bass

Support: Goylem Space Klezmer
Gjennom 2 år med stadige mer populære opptredner på fester, private klubber, kunståpninger og nachspiel i Norge og Sverige har Goylem Space Klezmer vokst frem som et av de mest originale og heftige klezmerensemblene i Skandinavia.

Goylems uttrykk utspiller seg i krysningspunktet mellom kunstmusikk, klezmer, elektronika, balkan og midtøstenpop. Spaceklezmer som sjanger har røtter i 1900-tallets progressive klezmertradisjon – som spenner fra den beryktede amerikanske klarinettisten Naftile Brandwein til John Zorn og Masada kvintettens ny-klezmer

Fiolinist Ingrid Halvorsen er klassisk skolert, med et langvarig kjærlighetsforhold til Béla Bartók. Erlend Barratt-Due Solum er en oppseilende stjerne blant Skandinavias klezmerklarinettister. Christian Obermeyer er bandets elektroniske navigatør. Nikolai Rohrlapper er spent fast i trekkspillselene og Øystein Hvamen Rasmussen spiller perkusjon. På kontrabass stiller Hans Erik Wagner

Legg til ekstern kalender…