Jovialbiennalen 2012: Panzerpappa og The Glutton byr på progkveld!

Som en del av Jovialbiennalen 2012, byr to av landets ledende progband opp til dans!

THE GLUTTON

Det Oslobaserte The Glutton så dagens lys i 2009 og karakteriserer seg selv som «post-prog». Bandet består av fire fyrer fra det ganske land som kom sammen for å dyrke behovet for lange sanger med skrudde arrangementer og mange vendinger. De fire personlighetene og deres musikalske bakgrunn, reflekteres i et variert sound, proppfullt av rare lyder, iørefallende arrangementer og kompetent instrumenthåndtering. Bandet sier de selv er inspirert av band som The Mars Volta, Snøras, JR Ewing, King Crimson, 65daysofstatic, Jaga Jazzist og Ulver.

Jonas – trommer

Åsmund – synth, trekkspill, vokal

Eirik – gitar, trompet og stemme

Carl Martin – bass

PANZERPAPPA

Panzerpappa har i over tolv år vært stilsikre leverandører av sofistikert, instrumental avant/progressiv rock. Føttene er plassert i arven etter Samla Mammas Manna, King Crimson, Henry Cow, Hatfield and the North, National Health, Univers Zero, 5uu’s, Thinking Plague, Frank Zappa og andre innovatører innenfor de siste 30-40 års musikalske historie. Samtidig har Panzerpappa alltid forsøkt å komme et steg videre, så mye annet har også passert bandets musikalske filter. Resultatet er kompleks musikk som likevel har gode melodier du kan synge med til!

Progrockbandet med et menneskelig ansikt ferdigstiller i disse dager deres femte album, «Astromalist», som vil komme ut på Rune Grammofon i løpet av året.

Hans-Petter Alfredsen – keyboards

Steinar Børve – saxofon og keyboard

Trond Gjellum — trommer, perkusjon

Anders Krabberød — bassgitar

Jarle Storløkken — gitar

DJ Jacob Holm-Lupo fra White Willow spiller progrock hele kvelden!

Legg til ekstern kalender…