Garden of Love - Ferdin Valizadeh og Zahra Bayat

De iranske kunstnerne Ferdin Valizadeh og Zahra Bayat stiller ut kalligrafi på Galleri IKM. I utstillingen presenteres kunstverk bestående av klassiske tekster av persiske og kurdiske poeter, dekorert med gouache og gull.

[Bilde]

Ferdin Valizadeh, fra Iran, bor i Norge. Han har samarbeidet med kunstneren Zahra Bayat (bosatt i Iran) som har stått for utsmykningen (forgyllingen) i arbeidene.

Den kalligrafiske utforskningen av ord og bokstaver har vist seg å være identitetsskapende for mange arabiske billedkunstnere, hvorav mange i dag bor akkurat i den vestlige verden, ofte av politiske grunner.

Kalligrafi har vært en stor inspirasjonskilde for den vestlige kunsten og poesien, mens den moderne arabiske billedkunsten er inspirert av den vestlige kunsten. Noen mener at det herved mister sin kraft og innhold, mens andre ser nødvendigheten av å bygge broer mellom det moderne multikulturelle storbyidentiteten og fortidens tradisjoner.

Galleri IKM er et galleri for kunstnere med minoritetsbakgrunn og kunstnere som arbeider med det flerkulturelle som tema.

Utstillingen står til 11. mars

Legg til ekstern kalender…