Blått Lerret - TIRSDAG 14.februar: Kompani Orheim, Fuck Up, Når Boblene Brister

[Bilde]

Tre velkjente regissører tilbake til Blått Lerret TIRSDAG 14. februar!
Hans Petter Moland kommer med dokumentarfilmen «Når Boblene Brister», Arild Andresen med «Kompani Orheim» og Øystein Karlsen med sin debutfilm «Fuck Up».

Kompani Orheim – ny Jarle Klepp fra teamet bak Keeper’n til Liverpool

Kompani Orheim er den tredje filmen basert på Tore Renbergs romaner om Jarle Klepp, etter Mannen som elsket Yngve og Jeg reiser alene. Nå møter vi Jarle den gang han het Orheim til etternavn og levde sammen med to foreldre som ville det beste, men som kom til kort i hverdagen. En tid hvor Jarle forelsket seg, ble anitrasist og aktivist, mens musikken uttrykte hva han følte og hvem han var.
Regissør Arild Andresen første spillefilm Keeper’n til Liverpool ble fjorårets store norske prisvinner på utenlandske festivaler. Den fikk bl.a. Krystallbjørnen for beste barnefilm i Berlin. Andresen står også bak den Emmy-nominerte NRK-serien Gutta boys.
Filmen vant nylig hovedprisen ved Gøteborg Filmfestival 2012.
Regissør Arild Andresen og hovedrolleinnehavere Cecilie Mosli og Kristoffer Joner deltar på arrangementet.
Filmen er produsert av Motlys A/S og får norsk kinopremiere 2. mars.

Fuck Up – original oppvekstdrama fra gjengen til Dag

Det måtte komme. Og når det nå kommer, er det både mørkt og morsomt. Manusforfatter, regissør og skuespillerne fra TV-Serien Dag har laget film med handling fra den mørke siden av Halden. Jack Heine (Jon Øigarden) er ikke den første man vil tenke på i forbindelse med uttrykket “en flott fyr”. Tretti år med neglisjert samvittighet og total ansvarsfraskrivelse har gjort ham til en person han tidvis, til og med, misliker selv.Nå skal han prøve å slutte å ligge med alt som har puls, legge ned sitt entusiastiske dopmisbruk og skaffe seg den ambulanselisensen som han drømmer om…
I sentrale roller møter vi: Jon Øigarden, Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen, Atle Antonsen, Iben Hjejle og Lennart Jähkel. Regi og manus: Øystein Karlsen.
Regissør Øystein Karlsen og hovedrolleinnehaver Jon Øigarden deltar på arrangementet.
Filmen er produsert av Viafilm og Illusion Film og får norsk kinopremiere 16. mars.

Når boblene brister – tankevekkende finansdokumentar fra En ganske snill mann

Den renommerte filmskaperen Hans Petter Moland, debuterer med dette som dokumentarfilmskaper. Hans nye film, Når boblene brister, forsøker å speile den globale finansielle krisen som oppstod i 2008.
Filmen følger to stier; en historisk sti tilbake i tid for å belyse hvordan lignende kriser har oppstått og påvirket samfunnslivet; og en konkret case-studie basert på hvordan en av de norske Terra-kommunene viklet seg inn i et uoversiktlig finansielt spill. Filmen vil anskueliggjøre sosiale og teknologiske sammenhenger, og omsvøpsløst tegne et bilde av en økonomisk framtid som både kan virke skremmende og vanskelig.
Filmens manusforfatter er Petter Skavlan og filmens fotograf er Philip Øgaard.
Regissør Hans Petter Moland deltar på arrangementet.
Filmen er produsert av Dinamo Eyeworks og får norsk kinopremiere, vinteren 2012.

Det vises lengre klipp fra alle filmene.
Programleder for Blått Lerret er Silje Riise Næss.
Dørene åpner kl. 19.30. Programstart ca kl 20.00.
DJ & bar hele kvelden.
Inngang: kr 60,- i døra/ kr 60 + avg på Billettservice.

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo.
Blått Lerret er forøvrig støttet av Norske film- og tv- produsenters forening, RUSHPRINT, Storyline Studios, S-film v/ Film&Kino.
Produsent er Arild Støfring, Filmevent.
Norsk filminstitutt er ansvarlig produsent for arrangementet.

Legg til ekstern kalender…