RACHAEL YAMAGATA(US)

Image and video hosting by TinyPic

Den amerikanske singer-songwriteren, pianisten og gitaristen fra Arlington i Virginia – USA, kommer til Parkteatret! Rachel Yamagata lager dype(men ikke sorgfulle) sanger, og humoren ligger alltid inntakt som en undertone. Den tidligere vokalisten i det Chicago-baserte funk-fusionbandet Bumpus, ga i 2004 ut sitt debut album: Happenstance – og hvem kan med hånden på hjerte si at man ikke liker låta ‘Worn Me Down’?

Det mangler ikke på referanser når det gjelder denne amerikanske singer-songwriteren med japanske, tyske og italienske aner. Carole King, Rickie Lee Jones og Roberta Flack er storheter som springer til minnet når en går inn i Yamagatas musikalske landskap, som er en vellykket combo av folk, jazz og country. Rolling Stone Magazine skriver om Yamagata: ‘her soulful, cigarette-scratched voice and melancholy lyrics recall Fiona Apple and PJ Harvey.’
En annen, mer kontemporær sammenligning, er Norah Jones. Kanskje ikke så rart, på samme måte som Norah Jones trakterer hun pianoet, har flerkulturell bakgrunn, er bosatt i New York og har en usedvanlig behagelig vokal.


Rachael Yamagata har gitt ut tre album siden et bemerkelsesverdig debutalbum med tittelen ‘Happenstance’ i 2004. I 2008 kom albumet ‘Elephants … Teeth Sinking Into Heart” og i 2011 ’Chesapeake’. Begge de to siste er produsert av John Alagia (Dave Matthews Band, Jason Mraz, Liz Phair). Flere av låtene hennes har vært å høre på populære TV-serier, deriblant Grey’s Anatomy, 30 Rock, Private Practice og Brothers & Sisters.

Rachael Yamagata lager musikk med intensitet, det er alltid rørende, og ja, det er udiskutabelt, hun besitter en egenartet og skreddersydd singer-songwriter-evne mange bare kan se langt etter.

Legg til ekstern kalender…