Space Klezmer Manifestasjon på By:larm

[Bilde]

Goylem Space Klezmer har de siste årene navigert seg frem til et unikt musikalsk landskap i brytningene mellom kunstmusikk, klezmer, balkan, midtøstenpop og elektronika. Torsdag og fredag stiller bandet på By:larm for å sprenge åpen hjertedøren til både bransjefolk og publikum, med oppviglerske taktarter, innsmigrende skalaer og gnistrende musikalsk kjærlighet.

Spaceklezmer som sjanger kan sees i forlengelsen av 1900-tallets progressive klezmer tradisjon som spenner fra den beryktede amerikanske klarinettisten Naftile Brandvein til John Zorns nyklezmer. Goylem setter stolthet i å oppheve grensene mellom tradisjoner, mellom det sakrale og det humoristiske og mellom det musikalsk korrekte og ukorrekte. Bandets fanskare teller mange konvertitter fra leirer hvor verdensmusikk har vært et skjellsord.

På By:larm byr Goylem på flere urfremføringer – og stiller for første gang med sin nye line-up: elektronikk-navigatør Christian Obermayer og gjestevokalist Samuel Stensrud. Nykommerne er standhaftig støttet av elite-spaceklezmorim Erlend Barrat-Due Solum på klartinett, Ingrid Bølgen Halvorsen på fiolin, Hans Erik Wagner på kontrabass, Nikolai Rohrlapper på trekkspill og Øystein Hvamen Rasmussen bak trommene.

Du er herved invitert til å oppleve By:larms mest interessante konsert – og gjøre ditt eget ærlige forsøk på å temme spaceklezmer slangen i ryggraden. Goylem lover på sin side å guide deg gjennom gnistregnet med drivende dansbar, hjertelig, galaktisk folkemusikk.

Legg til ekstern kalender…