Lars Elling: LitografierGalleri Norske Grafikere har gleden av presentere litografier av Lars Elling.


Lars Ellings karakterisktiske motiver eksisterer i grenselandet mellom figurasjon og abstraksjon – mellom virkelighet og drøm. De har en iscenesettelse som kan minne om stillbilder fra en film eller om gamle fotografier. Skikkelsene i motivene hans er frosset i et øyeblikk, og selv om komposisjonene forteller en historie, blir informasjon om tid og sted, begynnelse og slutt utelatt. Motivene kan leses som arrangerte enaktere med mange løse tråder. Lars Elling skaper bilder som går utover det ordinære og innover i det ubegripelige. Med gåtefulle motiver, og titler, pirres tilskuerens nysgjerrighet.


Lars Elling (f. 1966) er utdannet ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen, avdeling for grafikk, der han tok hovedfag i 1992. Han debuterte som maler i 1997. Arbeidene hans er innkjøpt av blant andre Nasjonalgalleriet, Kulturdepartementet, Europakommisjonen Norsk Kulturråd og Trondheim Kunstmuseum, han har bidratt til utsmykningen av det nye Rikshospitalet.


Elling har hatt flere separatutstillinger i inn- og utland. Han har etablert seg som en av Norges fremste grafikere, og har markert seg internasjonalt med flere utstillinger i Nicholas Robinson Gallery i New York. Han hadde sin første separatutstilling i Storbritannia ved Thomas Williams Fine Art i London. Elling har mottatt flere nasjonale og internasjonale priser, blant annet Kulturdepartementets pris.


Lars Elling arbeider også som bokillustratør og har mottatt en rekke priser, blant annet gull for Årets vakreste bok to ganger.


Velkommen til utstillingsåpning torsdag 1. mars kl. 18.00.

Legg til ekstern kalender…