The Diamond Stars av Maya van den Heuvel-Arad

En iscenesatt lesning i samarbeid med Det Norske Teatret.

[Bilde]

Når: Tirsdag 15. mai kl 19.30 og onsdag 16. mai kl 19.30
Hvor: Scene 3 ved Det Norske Teatret
Billettpris: 200,- (rabatter tilgjengelig)
Billetter kjøpes via Det Norske Teatret

På utsiden av en skyskraper henger Seifu og Amadu, to flyktninger fra Sierra Leone. De har en jobb å gjøre, og har blitt enige om å ikke nevne deres felles fortid; det er verken tiden eller stedet for et oppgjør. Mens de vasker vinduene følger de med på en annen og utilgjengelig verden av velstående forretningsfolk: “Hemmeligheten er å ikke se dem i øynene. Få dem til å tro at vi ikke kan se inn på dem.”

Stykket utforsker avstand og nærhet på mange nivåer – sosialt, økonomisk, politisk, geografisk -gjennom en sterk visuell metafor. Verden blir kanskje mindre, men noen avstander virker uoverstigelige. Og hvor lenge kan de holde fortiden på avstand?

Maya van den Heuvel-Arad er utdannet dramaturg og skriver både for scenen og tv. Hun har bakgrunn i Israel og base i Amsterdam. Med The Diamond Stars vant hun UNESCOs internasjonale dramatikkonkurranse i 2010. Juryen skrev blant annet:

“Strong, dense dialogues and finely-defined, complex protagonists characterise the twelve scenes. The story is believable and extremely well researched. A play that is set in the harsh reality of every-day life still leaves space for poetic moments. This play, whose quality of language is superb, will certainly be met with enthusiasm by any director or actor.”

Regi: Øystein Ulsberg Brager og Philip Thorne
Regiassistent: Espen Hjort
Dramaturg: Otto Homlung (DNT)
Oversettelse: Unn C. Fyllingsnes

Legg til ekstern kalender…