Blått Lerret - onsdag 14.mars! Varg Veum- Kalde Hjerter, Shakespeares skjulte sannhet, Eksorsisten og Alien Repair Guy (kortfilmpremiere).

[Bilde]

Onsdag 14. mars er Blått Lerret tilbake med krim, eksorsisme, science fiction og litterære mysterier! e.

Varg Veum-føljetongen er kommet til veis ende, og Trond Espen Seim avslutter denne populære filmserien med sin regidebut av Varg Veum – Kalde Hjerter.
Vi følger Shakespeare- eksperten Robert Crumpton på sin reise for å avsløre om den engelske dramatikeren egentlig skrev stykkene sine selv eller ved hjelp av andre i doku-dramaet Shakespeares skjulte sannhet. Det blir også et unikt møte med en autorisert eksorsist på sin utryddelsesferd i den personlige dokumentaren om Eksorsisten.
Det ventes også besøk fra det ytre rom representert ved kortfilmen, Alien Repair Guy.
Sluttvis, blir det en eksklusiv premiere på Rushprints underholdende kortfilm, «Norsk film 100 år – en remiks«.

Les mer om prosjektene her:

Varg Veum- kalde hjerter
Regi: Trond Espen Seim

Den tolvte og siste filmen i serien om Bergensetterforskeren Varg Veum er regissert av hovedrolleinnehaveren selv, hvor Trond Espen Seim får sin regidebut. Varg Veum havner i denne fortellingen i et helt spesielt følelsesmessig dilemma. Han skal bli far sammen med sin Karin, samtidig som han leter etter et forsvunnet søskenpar i Bergens prostitusjonsmiljø. Varg innser at saken har en sammenheng med et drap som etterforskes av Bergenspolitiet ved førstebetjent Hamre, der offeret hadde ubehagelige tett bånd til de savnede søsknene. I takt med Karins voksende mage fører spor Varg mot en skruppelløs narkotikaliga på jakt etter et stort parti heroin på avveie.
Regissør og hovedrolleinnehaverne Trond Espen Seim og Bjørn Floberg kommer til denne oppsummeringen og avrundingen av en populær filmserie.
Filmen er produsert av Cinemiso A/S og får norsk kinopremiere 30. mars 2012.

Shakespeares Skjulte Sannhet
Regi: Jørgen Friberg

For ikke lenge siden kunne vi møte kirkeorganisten Petter Amundsen i en fire episoders TV-dokumentar der han redegjorde for sin avslørende lesing av førsteutgaven av Shakespeares samlede verker. Amundsen er overbevist om at et sett av hemmelige koder kan fortelle at Shakespeare kanskje ikke var alene om å skrive sine klassikere, og kanskje ikke skrev dem i det hele tatt. TV-serien var et utmerket og spennende verk knyttet til konspirasjoner rundt hemmelige brorskap og mulige skjulte skatter. Om Amundsen har rett må litteraturhistorien, og kanskje verdenshistorien, skrives om. Ingen eksperter på Shakespeare tror på at Amundsens funn har noe med en skjult sannhet å gjøre. I denne kinodokumentaren konfronteres Amundsen med Shakespeare-eksperten Robert Crumpton, som noe motvillig følger Amundsen inn i et nett av bokstaver- og tallkoder.
Regissør Jørgen Friberg og organist Petter Amundsen kommer til arrangementet.
Filmen er produsert av Videomaker A/S ved Kjell Eriksen og får norsk kinopremiere våren 2012.

Eksorsisten
Regi: Fredrik Horn Akselsen

José Antonio Fortea er en av få autoriserte «eksorsister» (djevelutdrivere) innenfor den katolske kirken. Mennesker som har følt seg besatt av onde makter har eksistert til alle tider, men at eksorsisme bedrives i dag er ikke like kjent. Padre Fortea har hele verden som sitt arbeidsområde, og i Sør-Amerika kan han samle titusenvis av tilhengere. Regissør Fredrik Horn Akselsen og produsent Christian Falch reiste til Sør-Amerika, der de også traff en ung kvinne som var overbevist om at hun var besatt av djevelen, og som søkte hjelp hos Padre Fortea.
Både regissør og produsent vil være tilstede på arrangementet
Filmen er produsert av Gammaglimt A/S og får norsk premiere våren 2012.

Alien Repair Guy – (Oslopremiere! – kortfilm)
Regi: Alexander Somma, Øystein Moe.

Disse to regissørene har sin base i Trondheim og driver til vanlig reklamebyrået Helmet Productions. De har holdt på med dette teknisk utfordrende og tidkrevende kortfilmprosjektet siden 2008. I starten av 2009 ble opptakene til sci-fi-filmen gjort på Torvet i Trondheim. Nå er filmen endelig ferdigstilt og premiereklar hele fire år etter oppstarten. Dette er sci-fi-historien som avslører hvem som egentlig kontrollerer oss her på jorden – og hva som skjer over hodene våre. Det hele får merkelige konsekvenser. I animerte roller finner vi Tov Sletta, Harald Brenna, Ivar Grafseth og Hallbjørn Rønning. Filmen er produsert av Normann Fiction AS.

Det vises lengre klipp fra alle filmene. Kortfilmer vises i sin helhet.
Besøk også Blått Lerrets nye Facebook-side.

Programleder for Blått Lerret er Kalle Løchen.

Dørene åpner kl. 19.30. Programstart kl 20.00.
DJ & bar hele kvelden.
Inngang: kr 60,- i døra/ kr 60 + avg på Billettservice.

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo.
Blått Lerret er forøvrig støttet av Norske film- og tv- produsenters forening, RUSHPRINT, Storyline Studios og S-film v/ Film&Kino. Produsent er Arild Støfring, Filmevent.
Norsk filminstitutt er ansvarlig produsent for arrangementet.

Legg til ekstern kalender…