"Den Bortkomne Menneskelighet". Scenekunst. Et påskerituale for vår tid.

Hjertelig velkommen til vårt Oppstandelsesrituale i Kulturkirken Jakob påskehelgen (lørdag 7. april og søndag 8. april kl 20.)

Fri entrè!

Det vil være begrenset antall plasser (max 50 stk per dag). For å være sikker på å få plass, kan man reservere plass via mail ([email protected]) eller sms (97195857).

Scenekunst

Den Bortkomne Menneskelighet
i Kulturkirken Jakob

7 April (påskeaften) , kl 20:00

8 April (1. påskedag) , kl 20:00

Arrangør: Den Bortkomne Menneskelighet

Et oppstandelsesprosjekt. En musikkteatral transformasjon av påskeritualet.

Med: Hanna Barfod, Bertrand Besigye, Trine Folmoe, Magnhild Fossum, Itonje Søimer Guttormsen, Janne Hoem, Liv Kristin Holmberg, Hans Kristen Hyrve, Marija Zdravkovic m.fl.

Musikk: Olivier Messiaen m.m.

Fri éntre

Et påskerituale for vår tid

Vi må oppstå før vi dør.
Kunstens objekt har i den vestlige kunsttradisjonen som oftest vært det ubehagelige ved livet; smerten, angsten, sorgen, ensomheten, tapet, døden. Om man ser på kirkekunsthistorien, kommer dette fenomenet enda tydeligere frem. Det er pasjonshistorien med Jesu død, Judas’ svik, Marias sorg som blir tematisert, og ikke den viktigste teologiske hendelsen – Oppstandelsen.

Dette scenekunsteksperimentet ledes av et overordnet ønske om en kunstnerisk og teologisk forskyvning fra elendighetsberetninger til hyllest av livet og kjærligheten og kroppens sanseverden. Organist, scenekunstnere, billedkunstner, videokunstner, dikter, komponist m. fl. går sammen i dette scenekunsteksperimentet i forsøket på å transformere påskeritualet til en vedkommende og sanselige hendelse der det handler om at vi mennesker kan oppstå før vi dør. Den europeiske tvilen legger vi fra oss i våpenrommet og entrer kirkerommet i troen på den menneskelige skaperkraft. Vår alles iboende oppstandelseskraft.

Denne refleksive, tverrkunstneriske og interreligiøse scenekunstproduksjon – i samarbeid med Kulturkirken Jakob og KULT – Senter for kunst, kultur og kirke – er et forsøk på dialog og nybrottsarbeid innenfor kirkeliv og kirkekunst i Norge i dag. En lang refleksjons-og diskusjonsprosess om forholdet mellom teologi, filosofi og kunst munner ut i dette scenekunsteksperimentet. Håpet er at prosjektet kan være med å åpne opp de tusen kirkerom som finnes i Norge som sted for viktige kulturelle ytringer. Denne prosessen trenger både kirken og kunsten.

www.paskeogpasjon.no/1988

www.jakob.no/program/Den-bo…

64 OPPLEVELSESDAGER Pasjon er lidelse og lidenskap. Lidelse i møte med verdens dødskrefter. Lidenskap i møte med livets muligheter. Fra inngangen til den stille uke til 1. pinsedag. Påske er fortellinger som former vår kultur og driver mennesket til frihet.

Støttet av Fond for Lyd og Bilde

[email protected] | Kulturrådgiver Oslo bispedømme | 90 67 25 69
design: rayon

Legg til ekstern kalender…