Rumer (UK)

Bak artistnavnet Rumer finner vi halvt engelske og halvt pakistanske Sarah Joyce, tidligere vokalist i indiefolkbandet La Honda og en singer-songwriter av de helt sjeldne. Hennes lavmælte debutalbum ”Seasons Of My Soul " er en endeløst vakker utgivelse som plasserer seg i et behagelig, jazza og tidløst soul-pop landskap – men som samtidig er så mye mer. Med følsom vokal som minner om storheter som Karen Carpenter og Laura Nyro, og melankolske tekster som kryper kilende under huden. Dette er gjennomført elegant musikken, deilig fri for store, påtrengende fakter, vel egnet til å vekke store følelser.

Rumer av et nært samlet, internasjonalt kritikerkorps blitt utropt til “den nye, store stemmen innen britisk pop”. Dagsavisen rullet en sekser for debutalbumet, det samme gjorde VG og Aftenposten. Selveste Burt Bacharach ble så imponert over innspillingen at han fløy hun over til California for å jobbe med han. Ingen stor overraskelse at nettopp han falt i staver over henne, all den tid hennes melodiske piano-pop understøttes av sofistikerte orkestreringer og arrangementer, skrevet og fremført etter Bacharachs ånd.

Rumer er nå aktuell med et cover-album, ”Boys Don’t Cry”. Her tolker hun blant annet låter av storheter som Todd Rundgren, Isaac Hayes, Townes Van Zandt og Richie Havens. Igjen fortsetter hun å briljere med sin fløyelsmyke stemme og delikate fremførelse. Likte du det første albumet vil du garantert like hennes tolkninger også! Under konserten i Kulturkirken Jakob 18. juni får garantert smakebiter fra begge platene; vi tør garantere at dette blir en stemningsfull aften i det unike og vakre kirkerommet ved bredden av Akerselva.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…