Mount Washington - Slippfest

13. april slipper Tromsø-bandet Mount Washington ny plate og i den forbindelse inviterer bandet til releasekonsert i Oslo mandag den 23. april. Før hjemturen til Norge har bandet gjennomført over tretti konserter på kontinentet i februar og mars i forbindelse med europeisk release. Med sin nye singel ‘Lisboa’ har bandet blitt A-listet på radio i både Tyskland og Sveits, samt spilletid og gode anmeldelser i både Frankrike og England. Det selvtitulerte albumet ‘Mount Washington’ er både skrevet og innspilt i Berlin, godt hjulpet av produsentene Guy Sternberg (Junior Boys, Feist) og kanadiske David Newfeld (Broken Social Scene, Super Furry Animals).

Resultatet er bandets mest direkte plate til nå. De foregående platenes tålmodige arrangementer er blitt betydelig raskere, mens stillferdige gitarer er byttet ut med analog synth og arpeggiator i en åpenbar påminning om at bandet har latt seg inspirere av nye musikalske elementer fra den tyske hovedstaden. Uten at det nødvendigvis betyr at bandets grunnleggende forankring er utfordret. Mount Washington foretrekker fortsatt det melankolske foran det lettsindige, og Rune Simonsens vokal er en stadig påminnelse om låtenes mørkere tematikk.

‘Mount Washington’ slippes på Breaking Olympic Records / Musikkoperatørene 13. april. Bandet spiller nærmere førti konserter i Tyskland og Norge i vår.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…