Markus Krunegård (SE)

Få artister besitter en så merkverdig kreativitet som Markus Krunegård. Tidligere har han spillt i kaospunkbandet Hets, duoen Serenades(med Adam Olenius fra Shout Out Louds), sunget duett med Säkert, spilt inn en EP med Andreas Kleerup og skrevet låter med Veronica Maggio. Men først og fremst har han preget svensk pophistorie med sin egen solokarriere. Med monsterhitten ‘Jag är en vampyr’ og albumet ‘Markusevangeliet’ fra 2008 tok Markus Krunegård steget fra indie-elskling til folkehelt. Krunegård fulgte i 2010 opp gjennombruddet med ikke bare ett, men to album. Solodebutens logiske oppfølger ‘Prinsen av Peking’ og den mer utsvevende ‘Lev som en gris dö som en hund’ utgjorde tilsammen en mildt sagt imponerende dobbelutgivelse.

Det eneste som matcher Markus Krunegårds energiske kreativitet er hans like imponerende flyt av gripende, smarte tekster. Han er en tekstforfatter av rang med ordrike, flotte låttekster skrevet med naken oppriktighet og drastisk humor.
Etter et lite opphold i solokarrieren er Markus Krunegård i 2012 aktuell med ett nytt album og naturligvis også meget høy turnè virksomhet.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…