Siste Blått Lerret før sommeren- onsdag 9.mai! Vi presenterer tre av høstens kinofilmer: Kon-Tiki, 90 Minutter, Henrik.

[Bilde]

Onsdag 9. mai er det duket for vårens siste Blått Lerret.
Denne gangen er det storfilmen «Kon-Tiki», «90 minutter» en film om 3 menn på bristepunktet, og den noe uvanlige coming of age-filmen «Henrik», som kaster glans over arrangementet.

Kon Tiki – regi: Joachim Rønning og Espen Sandberg.

Året er 1947. En krigstrett verden fascineres av den unge, norske mannen Thor Heyerdahl. Han hadde utviklet en revolusjonerende teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teori om migrasjon fra Asia. For å bevise teorien sin gjorde han noe hittil uhørt: Han bestemte seg for selv å teste den i praksis – og la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki – etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare én av dem kunne seile….
Pål Sverre Valheim Hagen spiller Heyerdahl, og regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg fortsetter sitt samarbeid etter suksessen med Max Manus.
Regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg, samt skuespiller Anders Baasmo Christiansen deltar på arrangementet.

90 minutter – regi: Eva Sørhaug

Eva Sørhaugs film handler om tre menn som er på bristepunktet fysisk og psykisk. Det handler om historier blant ganske vanlige mennesker som mister fotfestet, handlinger vi gjenkjenner i avisartikler og notiser. En eldre mann, kanskje forretningsmann, gjør opp status i livet. En familiekjær mann kjenner på den store tomheten i livet. En ung mann lever et hektisk liv, og bruker dop i flere former som en naturlig del av livet. Eva Sørhaug regidebuterte i 2008 med filmen Lønsj.
Bjørn Floberg, Mads Ousdal og Aksel Hennie spiller de tre mennene som står i fokus.
Regissør Eva Sørhaug og skuespiller Aksel Hennie deltar på arrangementet.

Henrik -regi: Martin Lund

Hjemme hos mammaen sin subber Henrik fortsatt rundt i tøfler og drikker Oboy. Sammen med gutta drikker han seg full og bøller. I den nye jobben går han i dress og vil bli tatt seriøst. Dette er en daglig identitetssjonglering som Henrik har lært å mestre. Men nå som kjæresten venter barn og en ny rolle som far venter, blir denne balansen og harmonien satt på spill.
Martin Lund har laget en rekke solide kortfilmer tidligere, og spillefilmdebuterte med barnefilmen Knerten gifter seg. Denne filmen blir hans første langfilm basert på egen ide og eget manus. Henrik Rafaelsen spiller hovedrollen om den identitetssøkende mannen.
Regissør Martin Lund og produsent Ruben Thorkildsen deltar på arrangementet.

Det vises lengre klipp fra alle filmene.
Programleder for Blått Lerret er Silje Riise Næss / Kalle Løchen.
Dørene åpner kl. 19.30. Programstart kl 20.00.
DJ & bar hele kvelden.
Inngang: kr 60,- i døra/ kr 60 + avg på Billettservice.

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo og støttet av Norske film- og tv- produsenters forening, RUSHPRINT, Storyline Studios og S-film v/ Film&Kino.
Produsent er Arild Støfring. Ansvarlig produsent er Norsk filminstitutt.

Legg til ekstern kalender…