11 danske grafikere fra Grafisk værksted / Næstved


[Bilde]

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere en gruppeutstilling med 11 danske grafikere fra grafisk værksted / NÆSTVED.

Utstillerne er: Birgit Brænder, Palle Rud Christoffersen, Lars Holbroe, Jan Kiowsky, Erik Mortensen, Jo Møller, Anni Rose, Ulrich Rössing, Jørgen Erik Scheel-Bech, Torben Søborg og Jørgen Bundgaard Toft.

Til sammen viser de 50 trykk, som spenner fra klassiske teknikker som koldnål og litografi til mer moderne teknikker som fotogravyr og digitalgrafikk.

Verkstedet er et kunstnerstyrt grafisk verksted, opprettet i 1988 med støtte fra det daværende Storstrøm Amt. I dag har verkstedet 85 medlemmer, og tilbyr mulighet for arbeid med de fleste grafiske teknikker.

I 2010 åpnet verkstedet GrafikGalleriet med støtte fra Næstved kommune. Siden åpningen har galleriet avholdt 6-7 utstillinger i året, dels med grafikk av medlemmene og dels av kunstnere utenfra. I 2012 hadde de en utstilling med nobelprisvinner, grafiker og forfatter Günter Grass. I 2011 en gruppeutstilling med kunstnere fra Norske Grafikere.

Legg til ekstern kalender…