Fysisk Format sommerfest + slipp av Bransjevelter 7!

Image and video hosting by TinyPic

Sett av lørdag 7. juli! Fysisk Format holder sommerfest og slipper av den nye Bransjevelter skiva! Her blir det fem band på scenen, surrete DJs, mat fra Persilleriet og kynisk nettverksbygging for grasroteliten ut i de sene nattetimer. Fysisk Format er et plateselskap tilknyttet den fin-fine platebutikken Tiger.

NILS BECH: har staket ut sin egen løype som skaper og overbevisende utøver innen musikk- og samtidskunstfeltet. Våren 2010 høstet han stor anerkjennelse for debut albumet ‘Look Back’ og de siste to årene har han mellom ulike utstillinger, konserter og forestillinger arbeidet aktivt med nytt materiale. Resultatet vil bli å høre på oppfølgeren ”Look Inside”, som etter planen skal utgis høsten 2012. Nils sitt arbeid spenner over mange ulike sjangere. Han er like komfortabel med å integrere samtidsmusikk, populær musikk og moderne dans i møte med sitt eget arbeid som å kaste skjorta på en svett klubbkonsert. Hans fremføring av Tina Turners ‘Private Dancer’ på Interview magazines fest under Art Basel Miami fikk kunstmessen til å fremstå som en scene hvor prostituerte jaget etter penger, samtidig som hans eget verk ‘Vagabond Girl’, løselig basert på Agnes Vardas ‘Vagabond’, var en sparsom og stilfull hyllest til den norske kunstneren Ida Ekblad.

LE CORBEAUs: album Evening Chill fikk overstrømmende omtaler da den ble sluppet i 2009 og til tross for albumets uvirkelige og distanserte uttrykk bygde det seg en stor kult rundt bandet. Le Corbeau er et band som har definert sitt eget univers, et drømmeaktig sidespor med sporadisk kontakt med omverden. Inspirasjonen deres er hentet fra den nære fortid, fra punktet hvor hukommelsen glir over i idyllisert nostalgi: Etterkrigstidens biler, dystre drabantbygater og ensomme agenter. Fra en tid hvor man søkte det stiliserte og teatralske foran det realistiske og autentiske: Gangsterjazz, løssluppen surf-musikk, klassisk rocknroll og film noir.

DARK TIMES: Trioen Dark Times starta opp i Oslo i 2010 av en gjeng uten tidligere erfaring fra band. I begynnelsen av 2011 kom en selvtitulert demotape ut på DIY-lablene Ormeyngel og Sacred Tapes (US). Med sin støyete og originale punk har Dark Times blitt godt mottatt i musikk-undergrunnen og spilt konserter i de største byene i Norge og i Berlin. Bandet er medlem av the Black Hole Crew, sammen med bl.a. Okkultokrati, Haust og Blackest Woods. I november 2011 ga de ut en selvtitulert 7-tommer på Sheep Chase Records. Platebutikken Tiger kåret plata til årets 7-tommer og omtalte den som støyende og rivende monokrom rock med et intenst kakofonisk driv som sender tankene til tidlig Sonic Youth, Swans og hardcore-band som Void og Flipper. I forbindelse med by:Larm ble bandet positivt omtalt hos bl.a. NME og BrooklynVegan, og et lengre intervju sto på trykk i april-nummeret av den legendariske punk-fanzinen Maximum Rocknroll. Dark Times’ neste 7-tommer er ventet til høsten.

HARABALL: består av medlemmer av Tiebreak og Fairfuck, fra miljøet rundt klubb Tilflukt på Kongsberg som var en viktig del av norges HC-scene på 90 tallet. De er mildt sagt stolte byen sin… med skihoppere, sølvgruver og hardcore i sentrum. Med tekster som handler å psyke seg opp før aidstest på olafia klinikken, å sammenligne seg selv med en med downs syndrom (og tape), og om 50 åringer som skryter av sin seksuelle cv har de lagt seg på siden av de rådende hardcore temaene som stadig resirkuleres. En typisk HARABALL låt er kort, kjapp og aggro, og med en snau mosh-part. Det tar sjelden mer enn èn øving før låta er ferdig.

ARISTILLUS: begynte å spille sammen på ungdomsklubben på Høybråten 10-13 for seks år siden. De er tidenes yngste debutanter på plateselskapet Fysisk Format, som ga ut albumet ‘Devoured Trees & Crystal Skies’ i januar 2011, og gir ut albumet ”Aristillus – Two” i august 2012. 

2011 var et godt år for bandet, de ble utropt til et av de mest lovende norske bandene av lydverket, var Ukas Urørt og et av de første bandene som ble booket til By:Larm, samtidig som de spilte på Øyafestivalen, Slottsfjellfestivalen, Norwegian Wood m.fl.

Legg til ekstern kalender…