The 1975

[Bilde]

The 1975 slipper debutalbumet sitt i September, men er allerede spådd en kometkarriere før platen hadde kommet ut. Med seg på produsentsiden har de Arctic Monkeys samarbeidspartner Mike Crossey for å få den rette lyden på skiva, og det merkes allerede på de 2 singlene vi har fått til nå. De fyller allerede konsertscener som Brixton Academy og Shepards Bush Empire i hjemlandet hvor hver eneste konsert på turneen til nå har vært utsolgt, og nå er de endelig klare for sin første Norgeskonsert.

Tidligere i år har de reist runds som supportband for Two Door Cinema Club, og gjorde flere kjempkonserter undet årets SXSW. “Chocolate” har blitt deres største hit til nå, og er allerede en publikumsfavoritt, mye grunnet stor hype etter førsteplass på Hypemachine flere ganger, og snart 3 millioner visninger på YouTube. Begge deres to siste singler, “The City” og “Chocolate” har vært listet på P3, og det er på tide vi får muligheten å oppleve disse gutta live også.

Med den suksessen de har hatt bare det siste året ligger de an til å bli et av årets store nykommere, og det er på tide de får utfolde seg også utenfor England for her er det potensiale nok for hele verden.

De har ikke sluppet debutalbumet enda, men de har på halvannet år allerede gitt ut 2 singler, 3 EP’er, og har en ny på vei nå i juni. Det er en produktiv gjeng, med overraskende høy kvalitet på samtlige utgivelser. Produktiviteten kommer muligens fra deres bakgrunn som punkband når de startet å spille sammen på skolen. Det er ikke så mye igjen av punklyden nå lenger, men det er byttet ut med en fantastisk miks pop og indierock, ispedd elementer av elektronica og dansevennlig R&B.

“Born-ready anthems” Pitchfork
“Their songs are ridiculously catchy…they’ll be heard everywhere this year.” The Guardian

the1975.com
www.facebook.com/the1975
www.youtube.com/user/The197…

Legg til ekstern kalender…