Eye Emma Jedi

[Bilde]

De er det eneste norske bandet som har fått sine fem første singler spillelistet på NRK P3. De ble booket til Øyafestivalen uten å ha spilt en eneste konsert. Etter et 100-dagers studio-opphold i en andalusisk hytte, er Eye Emma Jedi endelig klare med debutalbum i 2014. Bandet slipper først EP den 4. oktober med påfølgende Norgesturné.

I løpet av sitt første leveår rakk Eye Emma Jedi, ledet av Alexander Pavelich fra Nordfjordeid og Andrew Murray fra Sandvika, å tapetsere NRK P3 i 50 av årets 52 uker med låtene ‘Lights’, ‘Crucified’ og ‘Brother’ (samt på diverse utenlandske stasjoner som bla. Amazing Radio og Kerrang! Radio), og spille over 50 konserter i Norge, Tyskland og Storbritannia. Øyafestivalen booket til og med gutta før de rakk å spille en eneste konsert! Lydverkets anmelder på Øya skrøt frem Eye Emma Jedi som ‘det desidert største og mest lovende bandet av sitt slag her i landet.’

Etter mer suksess med låta ‘SIN’ i fjor valgte de i november 2012 å stikke av til landsbyen Monda i Andalucia. Guttene fraktet ned utstyret sitt med en lastebil og isolerte seg i 100 dager for å skrive, produsere og spille inn albumet selv. Kreativ ensomhet under spansk vintersol resulterte i et mesterstykke av et album. Skal vi tro rapportene, er det en av norsk rocks sterkeste debuter noensinne. Vi har allerede hørt førstesingelen ‘Places’, som kort tid etter slipp havnet i tung rotasjon på over 50 radiostasjoner i Norge, Tyskland, England og USA.

I oktober legger Eye Emma Jedi ut på en Norgesturné etter release av “88 EP” den 4. oktober. Debutskiva er ventet i starten av 2014.

Legg til ekstern kalender…