Rumble in Rhodos Slippfest! + Support: Caves of Steel

[Bilde]

Ti år som band innebærer en rekke opp- og nedturer for et hvilket som helst band, og Rumble In Rhodos er intet unntak. At deres fjerde album, «Grace And Nuance», i det hele tatt ser dagens lys var aldri en selvfølge, og det hele har allerede blitt kickstartet med sommerens hitsingel «Mannequins Of Memory». Singelen er den nyeste i rekken av en håndfull Rumble in Rhodos-singler som er blitt listet på P3, hvor den fortsatt befinner seg i skrivende stund. Sjekk den ut her!
Fredag 18. oktober treffer «Grace And Nuance» fysiske og digitale butikkhyller, og det er enda et skritt inn i pop-universet som bandets forrige album, Spellemann-nominerte «Signs Of Fervent Devotion», tok et stort steg inn i. De har skjerpet opp popinstinktene samtidig som de har gitt rom for de ambisiøse prog-ideene. Det progressive har blitt mer komplisert, det umiddelbare er enda mer catchy og det obskure har blitt enda mørkere.
Produsenter er, som i forrige omgang, Montées superduo Anders Tjore og Erlend Mokkelbost. Fra starten som et renere hardcore-band i 2003 og til lyden av dagens Rumble in Rhodos – det har vært en bemerkelsesverdig utvikling fra en gjeng som er svært bevisste på å holde fast i den røde tråden, samtidig som man ikke er redde for å leke litt med sitt eget uttrykk. En selvsikker gruppe som har bygget videre på sitt uttrykk, og som tør å være vågale og innovative. De lager ikke den samme plata to ganger, men samtidig bygger de nok identitet til å holde på sin særegenhet.
I forbindelse med slippet kommer Rumble in Rhodos også til å legge ut på veien og vise hvorfor de har fått det solide ryktet som liveband de har opparbeidet seg via hundrevis av konserter i Skandinavia, Europa, Japan og Canada. Etter et tiår som et av landets mest respekterte undergrunnsband har Rumble in Rhodos for alvor nå tatt steget opp der de alltid har hørt hjemme, blant landets fremste rockeband. Lørdag 26. oktober holder de dobbelt slippfest på Parkteatret Scene. Skaff deg billett i god tid. Her blir det trangt om plassene!

Legg til ekstern kalender…