L'Europe des Artistes – SVEITS

[Bilde]

Presentasjon av Sveits’ unge kunstscene ved Quinn Latimer og Fredi Fischli

Denne femte temakvelden i serien “Kunstnernes Europa” vil presentere to foredrag om den sveitsiske samtidskunsten. Astrup Fearnley Museet har gleden av å ønske velkommen til Quinn Latimer og Fredi Fischli, som vil diskutere ulike aspekter ved den nye kunstscenen i Sveits og noen av landets mest kjente deltakere og utstillingssteder.

Quinn Latimer vil presentere “Index to a Small Country: Switzerland and Its Art Scene/ry”, der hun fremviser Sveits’ kunstverden som en slags bok, som enten kan leses eller betraktes som en oversikt. Hvert navn eller begrep kan sees som et slags mikroessay eller utvidet definisjon i forhold til moderne sveitsisk kunstpraksis og dens etablering.

Fredi Fischli vil presentere en biografisk tilnærming til sine opplevelser fra den sveitsiske kunstscenen. Da han begynte å arbeide som kurator startet samtidig en ny kunstscene å etablere seg, noe som influerte og forandret landskapet i Sveits’ kunstproduksjon. I foredraget vil han fokusere på de egeninitierte utstillingslokalene, som spilte en sentral rolle i denne utviklingen.

“Kunstnernes Europa” er en enestående og gigantisk kultursatsning og et mangefasettert forskningsprosjekt som omfatter konferanser, arrangementer, utstillinger og publikasjoner tilegnet unge, europeiske samtidskunstnere. Prosjektet er skapt og utviklet i nært samarbeid over flere år mellom Astrup Fearnley Museet i Oslo, Fondation Beyeler i Basel, LVHMs stiftelse for samtidskunst i Paris og kuratoren Hans Ulrich Obrist.

Gratis, forfriskninger, velkommen!

Legg til ekstern kalender…