Bokslipp: Dialog er svaret på alt

Norge har i stor grad vært skånet for konflikter relatert til religion eller ulik livssynsbakgrunn, slik vi har sett i Sverige og Danmark. Tilfeldig? Neppe. På bokslippet mandag kan du høre om dialogen som har foregått bak lukkede dører – blant annet etter Gaza-opptøyene i 2009 – og om hvordan dette har bidratt til harmonisk sameksistens i et mangfoldig, nytt Norge. En moderne fredsoppskrift? Velkommen til Kulturhuset mandag 7/10 kl. 18, og døm selv.

I den ferske antologien “Dialog er svaret på alt”, skriver blant annet Michael Weiss om hvordan de fleste religioner deler sentrale etiske standarder, Anne Sender beskriver hvordan kampen mot kristendomsundervisning i skolen skapte et norsk fredsprosjekt og Thomas Dorg forteller om hvordan dialog dempet konflikter etter Gaza-opptøyene i Oslo i 2009.

“Dialog er svaret på alt” er gitt ut av Frekk Forlag og Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn. Slipparrangementet er gjennomført i samarbeid med Minotenk – Minoritetspolitisk tenketank.

Program:

En fredsoppskrift: Kampen for livssynsundervisning i skolen etablerte ni trekk ved en norsk religionsdialog, som har bidratt til at Norge er preget av få religiøse konflikter. Anne Sender snakker med STLs Jens Oscar Jenssen.

Løsningen på alt? Etter Gaza-opptøyene i Oslo fikk Thomas Dorg sint innvandrerungdom i dialog med politimesteren i Oslo. I dag er en av opprørerne kontaktperson for barnevernet. En fruktbar dialog må være frivillig, men det hjelper med et ris bak speilet, sier Thomas Dorg, som har utbredt erfaring fra konfliktløsing, blant annet fra Israel og Palestina.

Det er åpent for spørsmål fra salen.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…