MØSTER/EDWARDS/KNEDAL ANDERSEN & STADHOUDERS/MØLSTAD/SOLBERG

[Bilde]
EDWARDS / MØSTER / KNEDAL ANDERSEN

John Edwards – kontrabass
Kjetil Møster – saksofon
Dag Erik Knedal Andersen – trommer

STADHOUDERS / MØLSTAD / LIAVIK SOLBERG

Jasper Stadhouders – gitar
Børre Mølstad – tuba
Ståle Liavik Solberg – trommer

EDWARDS / MØSTER / KNEDAL – ANDERSEN
Hver for seg har denne trioen spilt på Blow Out! ved opptil flere anledninger; at de opererer sammen er derimot nytt for oss og det blir en nytelse å knipse en fyrstikk oppi denne soniske kruttønna.
Bassist John Edwards har vanligvis base i London, der han i en årrekke har bidratt til at impro-scena holder det ekte og undergrunn, og har spilt med de drøyeste folka, både live og på skive. Edwards var faktisk den aller første som spilte i dette eventyret av en konsertserie, som vi nå kaller Blow Out! Den gang spilte han solo, nå gleder vi oss til å høre ham bryne seg på to av de hvasseste musikalske knivene i den norske skuff.
Ketil Møster er ikke bare litt popstjerne sammen med Datarock, han er også en av landets mest spennenede og rå saksofonister, på egenhånd og i band som Ultralyd, MZN3, Zanussi 5 for ikke å glømme sitt eget Møster! Det er progrock, det er friimpro, det er hardbop og alt annet som ikke er treigt.
Vi kan ikke tenke annet enn at death metal scena i Midt-Norge er bitre for at de ikke var kule nok til at trommis Dag Erik Knedal Andersen joina dem, og at han i stedet rota seg opp i frijazzen. Men heldigvis for oss har Knedal Andersen de siste åra berika scena vår, både solo og gjennom band som AKODE, SAKA, The Heath Death for å nevne noen. Det er bare så hakkande koko knallhardt og det blir murdah on this dancefloor.

STADHOUDERS / MØLSTAD / SOLBERG
Første pulje ut er et lite crew som burde ringe i bjella til den trofaste Blow Out!-konsertgjenger. Den unge nederlandske gitariten Jasper Stadhouders har tidligere vært innom sammen med big dawgs som Jon Rune Strøm og Paal Nilssen-Love og sitt eget band Cactus Truck. Og når en røper at han hjemme i Amsterdam pleier han omgang med størrelser som Terrie Ex og Andy Moor bør mye være sagt om hvor lista ligger musikalsk.
Med seg har han mannen som gjorde tuba-miljøet på Nesodden til en trussel på ny, Børre Mølstad. Med all respekt til korpsmusikken, Mølstad har gjennom solokonserter, i ad-hoc grupper og band som f.eks. No, Gutvik bevist at dette uhåndterlige messingblåseinstrumentet kan brukes til veldig mye mer en Gammel Jægermarsj.
Om ikke Ståle Liavik Solberg kan kalles Blow Outs Godfather, så har han iallfall en slags Joe Pesci-rolle. Og i tillegg til å representere herværende konsertserie i gater og smug er han også en friimporviserende trommeslager med mange jern i ilden. Sjekk ut f.eks. fantastiske VCDC på plate, eller en av mange live-opptredender Liavik Solberg gjør med Motsol eller de rammeste musikerne som tilhører scena, så skjønner en hvor skapet skal stå.

Internett:
Dag Erik: www.knedalandersen.com
Kjetil: www.moester.no
Jasper: jasperstadhouders.com
Ståle: soundcloud.com/stllvkslbrg

Konsertserien Blow Out er produktet av det vakreste som kan skje mellom Konsertforeninga og en eller flere samtykkende voksne musikere fra Oslo.

CC 150/100
Medlemsskap koster kr 300 og da er første konsert inkludert.

Legg til ekstern kalender…