Catrine Thorstensen og Anne Marte Ruud Evang UNCONSCIOUSLY UNDEFINED

VERNISSAGE: lør. 12. okt. kl.15.00
UTSTILLINGSPERIODE: 12.okt – 2.nov. 2013
[Bilde]
Naturens kretsløp, underbevisstheten og kroppslig tilstedeværelse – og fravær – er sentrale tema i utstillingen ”Unconsciously Undefined”. Catrine Thorstensen og Anne Marte Ruud Evang er opptatt av materialitet og tilhørigheten mellom materiale, form og innhold. I utstillingen vil kunstnerne vise nye verk som spenner fra videoanimasjon, installasjon, tegninger og bilder.

Catrine Thorstensen har latt seg fascinere av hjernens mer ubevisste funksjoner, og er bl.a. inspirert av nevrologen Oliver Sachs fortelling “The Disembodied Lady”, hvor en kvinne mister sansen som kalles propriosepsjon (som er evnen til å oppfatte egne kroppsdelers posisjon), og sier hun har mistet følelsen av å ha en kropp. I 3D-animasjonen «Disembodied (Mirror Maze)» som skal vises på –kunstplass 5 skaper Thorstensen et fasettert og forvirret bilde gjennom bruk av refleksjon, lys og bevegelse, hvor det er vanskelig å vite hva som befinner seg hvor. Thorstensen vil også vise tegninger hvor gjennomgangsfiguren er en blekksprut. Det vanligvis meget intelligente, smidige og tilpasningsdyktige dyret er bundet opp i fletter og knuter.

Anne Marte Ruud Evang er opptatt av hvordan vi som mennesker forholder oss til en verden der bl.a. terrorfrykt og klimakatastrofer er en del av hverdagen. Det er vanskelig å se konsekvensene av små hverdagslige hendelser i en større sammenheng. Hun ønsker gjennom kunstverkene som vises på –kunstplass 5 å undersøke og gjenskape hos betrakteren selve opplevelsen av det å ikke forstå, det som er udefinert. Ruud Evangs arbeider er ikke alltid resultat av en forhåndsbestemt prosess, men en avstemthet og et kompromiss mellom temaets utgangspunkt og objektets egne visuelle kraft. På –kunstplass 5 vil Ruud Evang bl.a. vise store, monokrome labyrintinspirerte bilder av treverk, malerier og en stor organisk installasjon av røtter.

Catrine Thorstensen (1972) ble ferdig med en master på kunsthøgskolen i Oslo i 2001 og har arbeidet aktivt som kunstner siden med flere utstillinger og kunstoppdrag i offentlige rom. Hun har bl.a. hatt separatutstillinger på Nordnorsk kunstenersenter (2012), Tegnerforbundet (2011), Kunstnersenteret i Buskerud (2010) og Oslo Kunstforening (2009). Tematisk beveger hun seg i feltet rundt kropp, natur, metaforer, myter og symboler, gjerne med utgangspunkt i selvopplevde situasjoner og stemninger. I sine arbeider kombinerer Thorstensen ofte 3D‐animasjon og tegning i stort format. www.catrine.no

Anne Marte Ruud Evang (1981) gikk på Akademiet i Bergen (2003-2006). Hun har deltatt på en rekke utsmykningsoppdrag og utstillinger. I 2012 viste hun bl.a. verket ”State of affairs” – montasje av resirkulert treverk på Høstutstillingen i Oslo. Ruud Evang jobber med spenningen mellom helheten og delene verket er bygget opp av. Virkemidler som ofte går igjen er en monoton fremtoning med gjennomgående bruk av geometri, symmetri, speilvending, linjer og repetitive mønster. Treverk, typiske byggematerialer og utrangerte maskiner danner utgangspunkt for nye konstellasjoner. www.annemarteruud.no

Åpningstider i utstillingsperioden: ons-fre 12-18, lør 12–16, søn 13-16

For mer informasjon:
-kunstplass 5 v/Vibeke Hermanrud 901 16 493 / [email protected]
Følg med på Facebook
www.kunstplass5.no | twitter.com/kunstplass5 | instagram.com/kunstplass5

Legg til ekstern kalender…