“Vi rike har det godt!” - kan venstresida mobilisere uten krise og klassekamp?

[Bilde]

Med ei økonomisk krise i Europa og folkelig mobilisering på alle kanter er det vanskelig å forstå at vi nå får historiens blåeste regjering i Norge.

De siste ti årene har sosiale bevegelser i Latin-Amerika vunnet fram og valgt ledere som har gjennomført enorme sosiale reformer som har ført til omveltninger i tusenvis av menneskers liv. I Europa samles folk og bevegelser for å skape endring. Hvorfor engasjerer ikke den norske venstresida de store massene? Har vi det rett og slett for godt, eller kan det ligge noe mer bak?

Latin-Amerikagruppene i Norge inviterer til en panelsamtale på Kulturhuset på Youngstorget torsdag 24. oktober.

I panelet sitter:

Yanina Venier – Venier er styremedlem i det nylig stiftede Folkebevegelsenes ALBA, en nettverksorganisasjon som består av venstreorienterte sosiale bevegelser fra hele Latin-Amerika

Asbjørn Wahl – Wahl er daglig leder i For Velferdsstaten, kjenner norsk fagbevegelse som sin egen bukselomme og er ikke minst styremedlem i Altersummit, et stort europeisk nettverk av folkelige organisasjoner som samler seg for et bedre Europa.

Malin Lenita Vik – Vik er spaltist i klassekampen og blogger for maddam. Hun fikk mye oppmerksomhet for kronikken hun skrev om sin egen klassereise i februar i år.

Ordstyrer: Eirik Vold, journalist og forfatter av boka Chavez: Revansjen.

Legg til ekstern kalender…