Kunstnernes Europa – Italia

[Bilde]

Presentasjon av Italias unge kunstscene ved to av Italias fremste kuratorer og kunstskribenter, Ilaria Marotta og Filipa Ramos

Denne sjette temakvelden i serien «Kunstnernes Europa» vil presentere to foredrag om italiensk samtidskunst. Kurator, kritiker og grunnlegger av CURA, Ilaria Marotta, og kurator og kunstkritiker i blant annet Mousse Magazine, Filipa Ramos, vil diskutere ulike aspekter ved den nye kunstscenen i Italia og noen av landets mest kjente deltakere og utstillingssteder.

Ilaria Marottas foredrag «The Italian Identity» vil fokusere på en ny generasjon italienske kunstnere og deres verk, som i mangfoldet av kunstneriske språk og uttrykk likevel har fokusert på noen av de viktigste aspektene ved italiensk historie og identitet. Historisk, kulturelt og personlig minne representerer for enkelte av dem en impuls mot nye undersøkelser, som kan ses som en reaksjon på et sitat av den amerikanske psykologen Burrhus Frederic Skinner: «Culture is what survives when what has been learned has been forgotten».

Filipa Ramos vil i sitt foredrag «Locality as an anchor» ta utgangspunkt i Zygmunt Baumans The Art of Life og gi en refleksjon over lokalitet og tilhørighet i forhold til den unge italienske kunstkonteksten. Ved å se tilhørighet som spesifikk situasjon på et gitt sted, som er mottakelig for endringer og rekonfigureringer, analyserer hun forholdene for fluxus og utveksling i moderne tid, med fokus på konkrete eksempler og enkeltpersoner.

«Kunstnernes Europa» skal kulminere i en stor utstilling som fører sammen kunstnere fra hele Europa. Prosjektet er en enestående og gigantisk kultursatsning og et mangefasettert forskningsprosjekt som omfatter konferanser, arrangementer, utstillinger og publikasjoner tilegnet unge, europeiske samtidskunstnere. Prosjektet er skapt og utviklet i nært samarbeid over flere år mellom Astrup Fearnley Museet i Oslo, Fondation Beyeler i Basel, LVHMs stiftelse for samtidskunst i Paris og kuratoren Hans Ulrich Obrist.

Les mer om foredragsholderne og «L’Europe des Artistes» på www.afmuseet.no

Gratis adgang, servering av forfriskninger, hjertelig velkommen!

Legg til ekstern kalender…