Jochen Volz om Instituto Inhotim i Brasil

[Bilde]

Jochen Volz er programansvarlig ved Serpentine Galleries og har vært kurator ved Instituto Inhotim i Minas Gerais, Brasil. Inhotim er en fantastisk botanisk hage og utendørs kunstmuseum med paviljonger og gallerier som huser kunstverk av noen av nåtidens sterkeste kunstneriske stemmer.

Inhotim ble dannet av entreprenør Bernardo Paz på midten av 80-tallet. Den private eiendommen ble etterhvert forvandlet til en omfattende kulturell arena, med parkanlegg og bygninger tilpasset visning av samtidskunst. Siden slutten av 90-tallet er samlingen stadig utvidet og utviklet. Den inneholder kunstverk av noen av nåtidens sterkeste kunstneriske stemmer og har oppnådd internasjonal status. En av Inhotims viktigste strategier er å tilby kunstnerne mulighet til å skape nye kunstverk spesielt for samlingen, ofte realisert som stedsspesifikke kunstprosjekter i dialog med stedets kulturelle særtrekk.

Jochen Volz er programansvarlig ved Serpentine Galleries og kurator ved Instituto Inhotim siden 2004. Mellom 2005 og 2012 fungerte Volz som kunstnerisk leder ved Inhotim, der han var med på å kuratere en rekke store stedsspesifikke kunst- og arkitekturprosjekter med kunstnere som Adriana Varejão , Dominique Gonzalez-Foerster, Doris Salcedo, Doug Aitken, Hélio Oiticica, Lygia Pape, Matthew Barney, Rirkrit Tiravanija og Tunga, samt en rekke utstillinger fra samlingen . Han arbeider for tiden med to nye oppdrag med Olafur Eliasson for Inhotim.

Foredraget er gratis og åpent for alle, velkommen!

Legg til ekstern kalender…