Blått Lerret

Doktor Proktors prompepulver:
Denne verden er ikke helt som vår verden. Her er fangehullene mørkere, de rike mennene og sønnene deres eklere, de gale oppfinnernes oppfinnelser galere. Det hevntørstige dyret som lever i kloakksystemet kan godt være en anakonda, det er ikke noe rart med det. Og i denne verden er vennskapet mellom to ensomme barn kanskje enda viktigere enn i vår verden.
Doktor Proktors prompepulver er basert på suksessforfatter Jo Nesbøs barnebok, og er en familiefilm med premiere fredag 14. mars. Filmen er regissert av Arild Fröhlich, som tidligere har laget filmene Pitbull-Terje og Fatso. Produsenter er Cornelia Boysen og Synnøve Hørsdal (Sykt lykkelig, Den siste revejakta med mer) i Maipo, og manusforfatter er svenske Johan Bogaeus. Lise spilles av Emily Glaister og Bulle av Eilif Hellum Noraker. Kristoffer Joner spiller Doktor Proktor, mens Atle Antonsen spiller den fryktinngytende Herr Thrane

Ta meg med!:
Veien til ekte kjærlighet kan være uforutsigbar og smertefull. Og noen ganger er det bare Jan Eggum og Halvdan Sivertsen som kan få satt ord på lengslene, kjærligheten og lidenskapen som er i sving. Ledet av deres eviggrønne sanger er kinomusikalen Ta meg med! en romantisk historie om fem ensomme mennesker i en rolig bygård i Oslo. En dag viser det seg at disse naboene i flere år har gått med lidenskapelige tanker om hverandre. Når stillheten først brytes utløses søt panikk, og før siste sommernatt er forbi får naboene kjenne på at fem er én for mye.

I tillegg til regi har Per-Olav Sørensen også manus på denne filmen som er basert på tekstene til sanger av Jan Eggum og Halvdan Sivertsen. Sørensen har jobbet kontinuerlig med tv og film de siste ti årene og har hatt regi på filmen Mennesker i solen, tv-seriene Seks som oss, Ali Reza and the Rezas, krimserien Honningfellen, storsatsingen Halvbroren og nå er han midt i innspillingen av Kampen om tungtvannet for Filmkameratene og NRK. Han skal også i gang med ny spillefilm sommeren 2014. Som produsent for Ta meg med! står erfarne Monster Scripted ved Håkon Briseid.

Flink Pike:
Melkeraaen har i samarbeid med Medieoperatørene og produsent Ingvil Giske laget en feelgood-film om depresjon. Ved å bruke seg selv i hovedrollen har hun lekt med humor og alvor på en måte som ellers kan være vanskelig når temaet er så alvorlig. Filmen er blitt til gjennom NFIs Nye veier talentprogram.

Regissør Solveig Melkeraaen gjorde seg høsten 2011 bemerket med å skildre sine egne erfaringer med psykiatri i VGTV-dokumentaren Mitt elektrosjokk. Tidligere har hun laget kortfilm, novellefilm og flere dokumentarer, blant annet Livslang kjærlighet, Fabelaktige Fiff og Fam, Bankbussen og to episoder i NRK-serien De som bygger landet. Melkeraaen er utdannet ved dokumentar-linja på Høgskolen i Lillehammer. Produsent Ingvil Giske har tidligere blant annet regissert Alt for damene, en episode av De som bygger landet, og produsert den animerte kortfilmen Elevkonsert.

Legg til ekstern kalender…
#Film