Norli Universitetsgaten

Byens største bokhandel


Dette har skjedd på Norli Universitetsgaten…

Onsdag 3. april

 • 17:00 Nagel: Lansering – Tegneserieprat – Quiz, Norli Universitetsgaten

  Lansering av Nagel- “Ingen vei tilbake”, som er bok 2 i Sigbjørn Lilleengs krititikerroste ungdomstegneserie. Sigbjørn forteller om seriens vei fra ide til ferdig bok, det blir sniktitt på høstens potensielle bestselger-tegneserie “Livet er livsfarlig” av Lilleeng og geolog Reidar Müller, og ikke minst blir det tegneserie-Quiz. Kom, kom!

Onsdag 13. november 2013

 • 17:30 Bokfeiring: Steinar Opstad, Marie Lundquist, Alberte Bremberg, Norli Universitetsgaten

  Velkommen til bokfeiring i anledning Steinar Opstads glimrende nye diktsamling, Å, høye dag. Til feiringen har Opstad invitert med seg to svenske forfatterkolleger som han vil presentere, nemlig Marie Lundquist og Alberte Bremberg. Gjestene skal lese fra sine ferske romaner Så länge jag kan minnas har jag varit ensam og Tidebok, og kvelden byr – selvsagt – også på opplesning ved Steinar Opstad selv. Velkommen! Steinar Opstads forfatterskap utgjør et av de mest distinkte lyriske prosjektene i …

Fredag 21. januar 2011

 • 10:00 Avlyst Bokvennen til en lommeBOKVENNlig pris!, Norli Universitetsgaten

  I følge Knut Hoem i NRK P2 er Bokvennen Litterært Magasin, “Norges beste litteraturtidsskrift”. Jeg siterer: “Tidsskriftet Bokvennen er ikke bare det litteraturtidsskriftet som har klart flest abonnenter. De lager også det beste innholdet akkurat nå.” Norli Universitetsgaten tilbyr Bokvennen Litterært Magasin 04/10 til en svært hyggelig pris. Tilbudet varer fram til 21. februar. Dermed får du Bokvennen Litterært Magasin til en lommeBOKVENNlig pris.

Onsdag 22. desember 2010

 • 16:00 Signering, Ulovlig norsk av Maria Amelie, Norli Universitetsgaten

  Signering på Norli i Universitetsgaten. Forfatteren av denne boken har oppholdt seg ulovlig i Norge i åtte år. I disse årene har hun levd et bemerkelsesverdig dobbeltliv. Etter nesten ett år på asylmottak, får hun anledning til å begynne på videregående skole. Dermed begynner hun å leve noe som ligner et normalt liv. Hun lærer seg språket, begynner etter hvert å studere og får masse venner. I lange perioder kan hun fortrenge redselen for å bli kastet ut av landet, og hun er lykkelig! Samtidig må …

Mandag 13. desember 2010

Onsdag 1. desember 2010

Torsdag 22. april 2010

 • 17:00 Norli Bokkafé: Merete Sparre, Norli Universitetsgaten

  Fysioterapeut og kommunikolog Merete Sparre presenterer sin bok Balansenøkler – en selvhjelpsbok utenom det vanlige. Hun trekker frem universelle og grunnleggende balanseforhold som hele tiden og samtidig påvirker kroppen, sansene, sinn og relasjoner. Med sin lange fartstid som terapeut, veileder og pedagog deler forfatteren erfaringer og kunnskap og presenterer øvelser på en enkel og personlig måte. (klikk for stor versjon)

Torsdag 1. oktober 2009

 • 17:00 Norli Bokkafé med Pedro Carmona-Alvarez, Norli Universitetsgaten

  Pedro Carmona-Alvarez kommer til Norli Universitetsgata for å snakke om romanen Rust. Pedro Carmona-Alvarez er født i Chile og delvis oppvokst i Norge. For sine tidligere utgivelser har han høstet gode omtaler og vunnet flere priser. I hans nye roman, Rust, er handlingstrådene og karakterene mange. Det er en historie om generasjoner, om arv, eksil, hevn og nostalgi, men også om kjærlighet, musikk, samhold og forvirring. Rust blir omtalt som forfatterens store gjennombrudd og en av bokhøstens …

Torsdag 24. september 2009

 • 17:00 Bokkafè med Stig Sæterbakken i samtale med Kjersti Annesdatter Skomsvold, Norli Universitetsgaten

  Stig Sæterbakken: Ikke forlat meg Sæterbakken har en rekke utgivelser bak seg og feirer i år sitt 25 års jubileum som forfatter. Hans nye bok, Ikke forlat meg, er en intens roman om lidenskap og ensomhet; den stormende forelskelsens rus og dens motsvarende skyggeside – sjalusien. Møt forfatteren i samtale med Kjersti Annesdatter Skomsvold. I tillegg vil Joachim Førsund først lese litt fra romanen sin: “Jeg kunne gått hjem i blinde”

Torsdag 23. april 2009

 • 17:00 Forfatterne bak Ord for ord bokbades på Norli, Norli Universitetsgaten

  Norli skriver om arrangementet: Vi markerer Ord for Ord og Verdens Bokdag med besøk av blant andre Mari Maurstad, Tom Egeland, Brit Bildøen og Ingvild H. Rishøi. Bilder fra Zululand stilles ut i butikken i uken før bokkafeen. Gyldendal skriver om boka: Anne B. Ragde, Lars Saabye Christensen, Helene Uri, Levi Henriksen, m. fl. har skrevet rørende og inspirerende fortellinger. En bok til inntekt for barn i Zululand Ord for Ord er norske forfatteres gave til foreldreløse barn i Zululand i …

Torsdag 5. februar 2009

 • 17:00 PUSHWAGNER, Norli bokkafé, Norli Universitetsgaten

  Den myteomspunne Hariton Pushwagner har endelig fått sitt internasjonale gjennombrudd som kunstner. I sin bok om ham erstatter Petter Mejlænder mytene med den virkelige historien om hans kunstneriske virke og til tider strabasiøse liv. I bokkaféen vil Mejlænder fortelle om Pushwagner og vise bilder fra hans rikholdige produksjon.

Torsdag 30. oktober 2008

 • 19:00 OKTOBERKVELD PÅ NORLI, Norli Universitetsgaten

  Møt fem av Forlaget Oktobers forfattere, aktuelle med nye bøker! Espen Haavardsholm: Bildet på baksiden Tove Nilsen: Vingetyven Kristine Næss: Hannahs historie med Heddy Thorvald Steen: Det lengste svevet Marit Tusvik: Samlede dikt Konferansier: Geir Gulliksen Arrangementet varer i ca to timer. Det blir enkel bevertning. Alle er hjertelig velkomne!

Torsdag 17. april 2008

 • 17:00 Opera! Møt Nina Krohn og Per Olav Reinton, Norli Universitetsgaten

  De to musikkjournalistene er blant Norges fremste operakjennere og har skrevet Opera! En håndbok (Spartacus forlag), en introduksjon til operaens verden og en reise gjennom 17 av operahistoriens største verk. La dem inspirere deg til et besøk i Norges nye storstue i Bjørvika. Musikalske smakebiter av solist Gjøril Sognvoll og pianist Monica Tomescu-Rohde.

Lørdag 13. oktober 2007

 • 14:30 Bokkafé med Arne Torp – om R, Norli Universitetsgaten

  Norli inviterer til språklørdag om bokstaven R. Denne merkelige lyden har mer historie å vise til enn vi aner. Møt Arne Torp, førsteamanuensis i nordisk språkvitenskap ved Universitetet i Oslo, til en interessant og underholdende kosestund med R som midtpunkt.

Torsdag 11. oktober 2007

Lørdag 24. februar 2007

 • 13:00 Bokkafé og Popquiz med Jon Vidar Bergan, Norli Universitetsgaten

  Bergan presenterer boka Store rock- og popleksikon som inneholder ca. 1000 biografier fra internasjonal rock- og popmusikk. Den strekker seg alfabetisk fra ABBA til ZZ Top og tids-messig fra 1950-tallet til 2006. Det arrangeres også en uhøytidelig popquiz med Store rock- og popleksikon som premie.

Torsdag 15. februar 2007

 • 17:00 Bokkafé, Norli Universitetsgaten

  Møt forfatteren Sidsel Wold som i tre år har samlet stoff fra konflikten mellom israelere og palestinere. I boken gir hun et bilde av hva slags mennesker og grupperinger vi finner bak de daglige overskriftene. Det israelske samfunnet er svært sammensatt og også fullt av konflikter innad. En jøde fra Marokko ser annerledes på livet enn en jøde med familie fra Polen eller Russland, og en bosetter og en ultraortodoks jøde lever i hver sin verden. Videre er livet for en palestiner i Gaza forskjellig …

Onsdag 22. november 2006

 • 17:00 Carsten Jensen, Norli Universitetsgaten

  CJ har mye fornuftig å si. Har skrevet roman; Vi, de druknede. Har fått vanvittig bra mottagelse i Danmark. I samtale med Håkon Harket.