Kalenderen for søndag 15. november 2009

  • 11:00 Grenseløst – skjønnhet®, Radio Nova fm 99,3

    Skjønnhet er like vakkert som ordet i seg selv beskriver. Skjønnhetsekspert Helge Borgen var gjest i studio for snakke overfladisk eller innenfra om der skjønnheten ligger. Sendingen gikk første gang på lufta 21.august 2008. og var premieren på Grenseløst. Bor du utenfor Oslo kan du lytte til sendingen via linken under.

  • 11:30 Grenseløst – sex, Radio Nova fm 99,3

    Sexolog Kjersti Antonsen er gjest i studio for å fortelle oss alt vi trenger og vil vite om sex. En informativ, akademisk og pirrende halvtime om det som alle har et forhold til. Intervjuet er ikke blitt tuklet med og blir sendt som live on tape. Vil du ha full pakke så går Grenseløst-premieren om skjønnhet kl1100, med intervju av skjønnhetsekspert Helge Borgen. Bor du utenfor Oslo kan du lytte til sendingen via linken under.

  • 12:00 VICTORIA JOHNSON: SATELLITT, Lydgalleriet

    Hva skjer med liveuttrykk og improvisasjon når det må forholde seg til en gallerikontekst? Hva tilføres når man transkriberer eller transformerer linjære, stedsspesifikke forløp til en individuell opplevelsesflate? Hordan forholder en scenemusiker seg til installative prosesser? Lydgalleriet utfordret stjernefiolinist og improvisatør Victoria Johnson med disse spørsmålene i fjor høst. I mellomtiden har dialogen gått frem og tilbake og vi er glade for å nå kunne vise resultatet av denne prosessen …

  • 12:00 «POLARSTAR» av Cecilie Bjørgås Jordheim, Rom 8

    «POLARSTAR» er basert på avlesning av typografi og topografi som lyd. Hovedelementene i komposisjonene er sjøkart og havner. Lyden av topografien til havs og de nautiske navigasjonssymbolene er funnet ved å bruke det optiske lydsporet på 16mm analog film der man fysisk kan klistre på visuelle elementer og få det avlest i form av lyd. På denne måten kan vi høre avstander og steder; den ekte og direkte lyden av en geografisk plass eller en reise. Det vi ser er det vi hører. Som konsument/betrakter …

  • 12:00 Lim Dim – Unge kunstnere fra Vietnam, Galleri 3,14

    Stiftelsen 3,14 ønsker sammen med utstillingsprodusenten Du store verden! velkommen til utstilling med en gruppe nye unge kunstnere fra Vietnam. Flertallet av kunstnerne tilhører den kunstneriske underskogen i hovedstaden Hanoi og i Ho Chi Minh City (Saigon). Vietnam har i dag et lite, ungt og kreativt miljø som arbeider med installasjoner, video, performance og lydkunst mm. Det er også å merke seg at det per i dag ennå ikke undervises i nye medier ved Vietnams kunstakademier. Heller er det slik …

  • 14:00 Kunstustillingen ‘Maskespill’, Kans-Skje Galleri

    Hvalerkunstner Mariann Nilsen besøker hovedstaden igjen og viser collagearbeider, masker og skulpturisme. Åpent fra 15. nov (åpning 14.11) til 7. des. Hverdager 14 – 20, lør/søn 12 – 17. Kunstneren er tilstede hver dag.

  • 16:00 Dyrebeskyttelsens basar & loppemarked, Tertnes klubbhus

    Dyrebeskyttelsen Hordaland arrangerer basar + et lite loppemarked i Tertnes klubbhus 15. november kl. 16.00. Inntektene går uavkortet til hjemløse dyr i bergensområdet. Oppfordrer alle til å ta bussen/bilen fatt og dra til Tertnes denne dagen! Dyrebeskyttelsen Hordaland består av frivillige som står på døgnet rundt for hjemløse dyr, med stort engasjement og svært begrensede midler. De trenger all den støtte de kan få! Oversikt over gevinster/gaver fra nærlingslivet er lagt ut på DBHs nettsider.

  • 19:30 Schnittkes Requiem, Bergen Domkirke

    Bergen Domkor og band framfører Schnittkes Requiem og verker av Mendelssohn. Mektig romantikk møter progressiv dødsmesse. Om du lengtet etter å høre et Requiem med orgel og klokkespill, el-gitar og bass, pauker, trommesett og gong-gong, blåsere og heftige korsatser, er dette stedet!