Kalenderen for fredag 18. juli 2014

  • 08:00 Kyststevnet 2014, Bjørvika

    I fire dager til ende får du gratis adgang til utstillinger, konserter, verksteder, ro- og seileregattaer, barneteater, foredrag, turer med veteranskip etter rutetabeller fra 1914 og mye mer. Og selvfølgelig et par hundre flotte historiske båter og skip.

  • 10:00 Utstilling: Arnold Haukeland. Figur og form, Vigeland-museet

    Vigeland-museets sommerutstilling er en bred presentasjon av Arnold Haukelands (1920-1983) arbeider, med hovedvekt på verk i bronse fra 1950- og 60-tallet. Med dette noe utradisjonelle utvalget ønsker vi å presentere en side av Haukelands produksjon som ikke er så godt kjent, samtidig som vi vil vise overgangen fra det figurative til det abstrakte i hans kunstnerskap. Arnold Haukeland regnes, sammen med Gustav Vigeland, som vår fremste billedhugger innenfor monumentalskulptur. Det er derfor en …

  • 11:00 DIKT SELV – Synnøve Anker Aurdal på papir, Kunstnernes Hus

    DIKT SELV – Synnøve Anker Aurdal på papir 24. mai – 27. juli 2014 Åpning lørdag 24. mai kl. 13.00 Kunstnerisk leder Mats Stjernstedt og kurator Ida Kierulf hilser velkommen Hans-Jakob Brun åpner utstillingen Diktlesning av Andrea Bræin Hovig Kunstnernes Hus presenterer fra 24. mai til 27. juli et hittil ukjent skisse- og tegningsmateriale av den norske tekstilkunstneren Synnøve Anker Aurdal (1908-2000). Utstillingen gir et unikt innblikk i den kunstneriske prosessen til en av våre mest markante …

  • 11:00 Sommerutstilling med Frans Widerberg, Kunstnerforbundet

    Velkommen til årets sommerutstilling med jubilanten Frans Widerberg torsdag 5. juni kl 18-20!

  • 11:00 Vanessa Baird, To Everything there is a Season, Kunstnernes Hus

    Vanessa Baird, To Everything there is a Season

  • 11:00 Utstilling: Mari Kanstad Johnsen – Ting fra bøker, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

    Utstillingen vil vise ulike sider ved Mari Kanstad Johnsens allsidige produksjon. I tillegg til silketrykk med motiver fra bøkene hun har laget og illustrert, har hun arbeidet frem et stort veggmaleri som vil pryde Galleri VIS hele sommeren.

  • 12:00 1814 Revisited – The Past is Still Present, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Akershus Kunstsenter inviterer til årets store satsning:1814 Revisited – The Past is Still Present

    Utstillingen er Akershus Kunstsenters initiativ i anledning
    Grunnlovsjubileet. Med 26 kunstnere, tre visningssteder, samt verk i det offentlige rom, ønsker vi
    å løfte frem ulike temaer vi mener er aktuelle i en grunnlovsfeiring.

  • 12:00 Prisverdige – H. M. Dronning Sonjas kunstnerstipend 2014, Galleri Norske Grafikere

    Utstillingen Prisverdige presenterer de nominerte, og åres prisvinner, til H.M. Dronning Sonjas kunstnerstipend 2014. I tillegg vises arbeider av prisvinneren fra 2012. Utstillingen ble offisielt åpnet av Dronningen tirsdag 27. mai.

  • 20:00 Lillebjørn Nilsen & Seresta – Bysommer på Rockefeller!, Rockefeller

    Lillebjørn Nilsen & Seresta spiller på Rockefeller for 17. sommeren på rad! De siste årene har han hatt stor suksess med et gjenforent Gitarkameratene, og han ble innlemmet i Hall of Fame på Rockheim i Trondheim. Velfortjent, spør du oss! Det må jo være en av de beste sommertradisjonene vi har å få servert Lillebjørns klassiske viser, midt i Oslo, midt i juli. Vi gleder oss!

  • 20:00 Folkhallfest på MIR – Snakka San & SVER, Mir

    Snakka San & SVER er FOLKHALL. Det levende maskineriet som sparker i gang dansen fra låven til klubben. I vinter/vår slipper bandet debut-EP og flere brennhete singler.

  • 20:30 Robert Rustad Amundsen spiller på Henriken!, Henriken

    18.juli spiller Robert Rustad Amundsen på Henriken:-) Vi gleder oss masse til å spille og håper å se deg der!