Kalenderen for fredag 10. juni 2016

  • 07:00 Jenny Marie Konradsen, Marita Musikkverksted, Sub Scene

    Konsertene Musikkverkstedet til Marita Ung setter opp på Sub Scene er blant årets høydepunkt for oss. Nytt av året, er at de deler scene med et annet ungt og veldig spennende talent: Jenny Marie Konradsen.
    Med nostalgisk lengten til en tid hun selv er for ung til å huske, komponerer Oslo-baserte

  • 09:00 The Urban Legend, Eidsvoll 1814

    Superhelten the Urban Legend kommer til Eidsvollsbygningen. For å redde selve Grunnloven.

  • 09:00 PAINTING THE NIGHT UNREAL MOTORPSYCHO KONSERTPLAKATAR 1991–2016, Nasjonalbiblioteket

    I over 25 år har rockebandet Motorpsycho turnert i inn- og utland. Like lenge har arrangørar og designarar laga plakatar til konsertane deira. Painting the Night Unreal syner nokre av plakatane til Motorpsychos konsertar frå åra 1991 til 2016.

  • 10:00 Vilde Salhus Røed – After The Masters, Galleri Norske Grafikere

    Norske Grafikere har gleden av presentere utstillingen After The Masters av Vilde Salhus Røed. I utstillingen viser Salhus Røed fargesterke silketrykk og silketrykkrammer der ideen om etterligning er snudd på hodet, og der maling og trykkeprosess utgjør bildene.

  • 11:00 Juniutstillingen 2016 “Maleriets letthet”, Terje Nicolaisen og Lewis & Taggart, Kunstnerforbundet

    Juniutstillingen 2016
    Maleriets letthet
    Kurator: Wenche Volle
    Deltagere: Knut Ivar Aaser, Martin Sæther, Tarald Wassvik, Marianne Hurum, Emma Brack, Eirik Senje, Halvor Rønning, Mikael Lo Presti

  • 12:00 The Silent After – KHIO Master 2016, KHiO

    Avgang 2016: master kunst og håndverk
    Avgangsstudentene ved masterstudiene i medium- og materialbasert kunst og kunst og offentlige rom ved avdeling Kunst og håndverk viser sine avgangsarbeider på Kunsthøgskolen i Oslo.

  • 12:00 Transcultural Flux, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Med kunstnerne Ala Younis (f. 1974), Nevin Aladag (f. 1972), Danica Dakić (f. 1962), og Adriana Bustos (f. 1965).

  • 13:00 Tenthaus Sessions presenterer Unni Gjertsen og TekstLab Unge Stemmer, Tenthaus Oslo

    Tenthaus Sessions viser arbeider av Unni Gjertsen sammen med performative tekster av og med TekstLab Unge Stemmer. Gjertsen tar for seg iscenesettelse av kroppen i forhold til arkitektur. Prosjektet har utviklet seg over tid og vises her sammen med videoen Lessons, hvor kunstneren intervjuer seks unge personer som under en periode var omvisere i en av hennes utstillinger.

  • 13:00 S O M M E R K O L L E K T I V E T / 28.5 til 17.6, S9 Galleri

    Sommerkollektivet er en kollektivutstilling i regi av S9 Galleri. Dette er en årlig begivenhet der flere av våre kunstnerkontakter får anledning til å stille ut. Velkommen til en variert utstilling som byr på svært forskjellige uttrykk gjennom kunsten.

  • 14:00 Hun, han, hen Av fotoelever ved Fyrstikkalleen VGS, CYAN salong

    Når vi skal definere kjønn, ender vi ofte opp med stereotypiske beskrivelser. Identitet og kjønn påvirkes av samfunnet vi lever i, og populærkulturen har de siste tiårene vært med på å farge hva vi opplever som feminint og maskulint. Det kjønnsnøytrale pronomenet hen er tatt inn i varmen i Sverige og innført i Svenska Akademiens ordlista. I Norge er hen fremdeles så kontroversielt at Språkrådet ikke anbefaler ordet for å uttrykke kjønnsnøytralitet.

  • 15:00 Vebjørn Guttormsgaard Møllberg – The Blue Voyeur, Atelier Nord ANX

    Atelier Nord er glad for å kunne presentere Vebjørn Guttormsgaard Møllbergs separatutstilling The Blue Voyeur på Atelier Nord ANX. Utstillingen tar for seg denimstoff som materiale, fetisj og arbeidsuniform. Myke, tekstile masser gjenspeiles i dansende kropper og et ambient lydbilde.

  • 15:00 Bydyrene på nye eventyr, Nordstrand Skole

    Musikalen “Bydyrene på nye eventyr” med musikk av Tusmørke fremføres av Aktivitetsskolen Nordstrand.

  • 17:00 Oslo Comics Expo 2016, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

    Den tiende utgaven av Nord-Europa’s beste tegneseriefestival går av stabelen 10. og 11. juni på Deichmanske bibliotek på Grünerløkka. Blant årets gjester finner man internasjonale storheter som Kate Beaton, Joan Cornellá, Anke Feuchtenberger og Max Andersson, og som vanlig blir det samtaler, signeringer, Seriemord, gameshow, fest, markedsplass og mye mer. Nytt av året er at festivalen er vertskap for utdelingen av den nye tegneserieprisen Årets tegneserie, som er opprettet av Serieteket, Grafill og Tronsmo bokhandel

  • 19:00 Melvins (US), BLÅ

    Trenger vi egentlig si så mye mer? Grungegrûnderene i The Melvins kommer tilbake til BLÅ og det kommer til å bli en nådeløst bra opplevelse for alle parter.

  • 19:00 3. klasse ved Norsk Skuespillerinstitutt: Helaftens Komedie, Møllergata 9, Norsk Skuespillerinstitutt

    Avgangstudentene ved NSKI Høyskole har gleden av å presentere «Women» av Chiara Atik og «Bake Sale» av Jennifer Reichert.

  • 19:30 På norsk – stemningsfull konsert med Birkelunden Brøstklang v/dirigent Benedikte Kruse og Espen …, Kulturhuset Sentralen

    Birkelunden Brøstklang inviterer til konsert med vakker og stemningsfull visesang, i vid forstand – akkompagnert av Espen Leite på trekkspill. Det blir blant annet sanger av Halvdan Sivertsen, Frida Ånnevik, Alf Prøysen, Erik Byes “Vår beste dag” – inspirert av Marit Larsens vakre arrangement, noen gamle viseperler, samt “Jeg reiser alene” av Ole Paus og Grand Prix-klassikeren “Voi Voi” i arrangementer kjent fra vokalgruppa Pitsj.

  • 20:00 BMKs Sommerfest i Kulturkirken Jakob!, Kulturkirken Jakob

    Kjære venner!

    Velkommen til Birkelunden Mannskors sommerkonsert 2016!

  • 20:00 gå lett, Grusomhetens Teater

    Cecilia Brækhus boksa mot Myriam Lamare i 2014. «gå lett» er ti runder med krysspress, definisjonsmakt og aggressiv ynde.

  • 20:00 Testing av spisesteder: Kamai, Kamai

    Vi tester Grünerløkkas nye eksklusive asiatiske restaurant. Åtte plasser er reservert for dette evenementet. Først til mølla. Siden vi er så mange, må vi velge fire- eller syvretters meny. Om påmelding til spisearrangementene Først til mølla-prinsippet Kryss av for skal gå på og skriv en kommentar i tråden for påmelding. Gi beskjed så snart som mulig dersom du ikke kan delta. Det forventes at deltakerne gir stedet en vurdering etter besøket. Seks trær er høyeste karakter. Kontakt Ridder på …

  • 20:30 Cross-opera: Le concert Impromptu, Riksscenen

    Fredag fremfører Le concert impromptu den originale “cross-operaen” “Le feu aux proudres” på Riksscenen kl. 20.30

  • 21:00 kosmische klubb, Café Mir

    yeah!

  • 22:00 Flaggermuskveld, Lids hus (tidl. Botanisk museum)

    Kom og opplev mørkets flyvere i Botanisk hage!