Kalenderen for fredag 2. november 2018

  • 10:00 Anders Kvammen og John Hoelstad Dæhli, Galleri Norske Grafikere

    Anders Kvammen og John Hoelstad Dæhli jobber begge med selvbiografiske tegneserieprosjekt.

    I oktober stiller de ut sammen på NG hvor de vil flytte inn med hver sin arbeidspult og skape et lite atelierfelleskap som ramme for utstillingen.

  • 12:00 Tor Børresen | Skulptur og gevær, Oslo Kunstforening

    Oslo Kunstforening er glade for å ønske Tor Børresen velkommen tilbake med en separatutstilling som presenterer nye så vel som eldre arbeider i en omfattende installasjon.

  • 12:15 Lunsj med kultur: Vinnere fra UMM (klassisk), Universitetet i Oslo, Georg Sverdrups hus (UB)

    Guro Kitterød, trombone og Astrid Bjelland på tverrfløyte har begge vunnet Ungdommens Musikkmestereskap, derfor spiller de på Lunsj med kultur. Det er en av premiene i konkurransen.

  • 13:00 Tone Hermansen & Anniken Sandvig / 20.10 til 2.11, S9 Galleri

    Tone Hermansen og Anniken Sandvigs flotte utstillingen åpner lørdag 20. oktober kl. 15.00. Hjertelig velkommen til vernissage. Ellers vil utstillingen være mulig å se onsdag til søndag 13.00 til 17.00 t.o.m. fredag 2. november. Følg linken og les mer.

  • 16:00 Juletapas På Smelteverket, Smelteverket

    Vær ute i god tid og forhåndsbestill ditt julebord på Smelteverket i dag!

  • 17:00 Oslo Whiskyfestival 2018, Thon Conference Universitetsgaten

    Oslo Whiskyfestival er Norges første og største event dedikert utelukkende til whisky. Her får de whiskyinteresserte (fra nybegynnere til entusiaster) mulighet til å lære mer om whisky, dens historie, kultur og mangfold ved å smake kjente og ukjente whiskymerker fra forskjellige land.
  • 18:00 Åpen scene på SubScene, Sub Scene

    Fredag 02.11 blir det åpen scene på Sub Scene! Ønsker du å vise frem en låt du har laget, et dikt du har skrevet, en sang du har coveret – eller trenger det uoppdagede bandet ditt en scene å stå på? Det er åpent for alle uttrykksformer som hører hjemme på scenen, alt fra thrashcore til samtidsdans. For eksempel. Påmelding innen torsdag 01.11.2018 til [email protected] Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen!

  • 18:00 PAO Festival 2018 Parallel times – performance now, ROM for kunst og arkitektur

    Performancekunst forholder seg alltid til sin samtid og er i direkte dialog til stedet og tiden den er skapt i.
    PAO Festival 2018 Parallel times – performance now er en plattform der den eldre generasjon performance kunstnere kommer i dialog med de yngre.
    Årets fokus utforsker performancekunstens historiske utvikling innenfor sin kontekst og ved å trekke linjer til nåtiden, utforsker hvordan den er påvirket av sin samtid.

  • 19:00 Gluecifer, Sentrum Scene

    Det er med glede og stolthet Gluecifer vender tilbake til Oslo og Sentrum Scene. I denne byen begynte alt sammen i 1994, og på denne scenen sluttet alt sammen i oktober 2005. Valget var derfor ikke så vanskelig for bandet når de skulle bestemme seg for et sted i hjembyen.

  • 19:00 BESKJED FRA GRAVEN, Oslo Nye Teater – Teaterkjeller’n

    Beskjed fra graven er Detekteamets sjette “mord til maten-forestilling”. Velkommen til en spennende krimteateropplevelse i Oslo Nye Teaterkjeller’n – Detekteamets faste spillested!

  • 19:00 Skogspils november, Gaasa

    Skogspils arrangeres på Gaasa hver første fredag i måneden, og er åpen for alle skogens medlemmer!

  • 19:30 Oslo World: Gnawa Kveld, CAFETEATRET

    OSLO WORLD: ATLAS ENSEMBLE M/ MORTON ZAKARIA OG KHALID LAAOUAM (NO/MA/ES)

  • 20:00 nyMusikk Salong: Hva er eksperimentell musikk?, nyMusikk

    En sjanger, en måte å lage musikk på eller en holdning? nyMusikk inviterer til salongprat om hva som kjennetegner eksperimentell musikk og presenterer tre anerkjente musikere som også avslutter salongen med konsert.

  • 20:00 Ibeyi, Rockefeller

    Tvillingparet fra Cuba og Frankrike opptrer på Rockefeller.