Kalenderen for torsdag 30. mai 2019

  • 10:00 Utstilling: Bøkene som forandret verden, Eidsvoll 1814

    Siste dag. Ta turen til Juleåpent på Eidsvoll Verk og museet Eidsvoll 1814. Siste sjanse til å se utstillingen BØKENE SOM FORANDRET VERDEN er under Jul i Eidsvollsbygningen, lørdag 7. og søndag 8. desember.

  • 12:00 Anselm Kiefer – Bøker og tresnitt, Astrup Fearnley Museet

    Anselm Kiefer ønsket opprinnelig å bli poet, men som vi vet var det visuell kunstner han ble. Ordet og litteraturen har likevel alltid spilt en viktig rolle for ham og dette kommer godt frem i verkene hans. Utstillingen Anselm Kiefer – Bøker og tresnitt retter oppmerksomheten mot forbindelsen mellom Kiefers kunst og litteraturen generelt, en dialog som befinner seg i ulike verk fra ulike epoker i form av malerier, skulpturer, tresnitt og artist books.

  • 12:00 Private Passion – Nye verk i Astrup Fearnley Samlingen, Astrup Fearnley Museet

    I perioden fra 2012, da Astrup Fearnley Museet flyttet til Tjuvholmen, og frem til i dag har det blitt kjøpt inn et stort og variert utvalg av norske og internasjonale kunstverk til samlingen. Denne utstillingen vil sette fokus på nyinnkjøpene og vise verk av så vel unge kunstnere som av etablerte og internasjonalt kjente kunstene.

  • 13:00 Beth Sales & Linda Lopes Desales, S9 Galleri

    Vi ønsker velkommen til en farverik og artig utstilling med to herlige damer. I artikkelen kan du lese litt om hva de har å fortelle om seg selv og sitt arbeide. Vernissage lørdag 25. mai kl 15.00. Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00 t.o.m. fredag 7. juni.

  • 18:00 Kurs i Tango – fra 9. januar, Rudolf Steinerhøyskolen i Oslo

    Vil du lære argentinsk tango?

  • 19:00 Premierefest for NRK HYPER (på Kristi Hyperfartsdag), Café Mir

    Premierevisning av NRK Hyper på MIR. NRK Hyper er skapt av turtelduene Flu Hartberg (Høssing TV) og Bendik Kaltenborn, dynket i et framsynt og freidig lydbilde av Jørgen Skjulstad aka Center of The Universe. I sentrale roller finner vi Grete Kvåli, Panagiotis Sideris, Edvard Tidemann og Harald Thaulow, som har reist 100 år tilbake i tid for å være sammen med oss denne kvelden.

  • 19:00 Lyden av jazz, Nasjonal jazzscene, Victoria

    Musikkhøgskolens impro-jazzstudenter holder egen eksamensfestival gratis for publikum på Nasjonal jazzscene fra 20. mai til 2. juni.