Kalenderen for tirsdag 8. mars 2022

 • 08:00 Frokostkonserter med kokekaffe, grøt og støy – hver eneste morra i hele mars!, Kafé Hærverk

  Hver eneste dag hele måneden spiller Harald Fetveit frokostkonserter på Kafé Hærverk.

 • 09:00 Kvinnedagen 2022: Hvordan kan klimapolitikk være rettferdig?, Litteraturhuset

  Verden står overfor en klimakrise, og overgangen til et mer bærekraftig samfunn betyr også enorm sosial endring. I anledning kvinnedagen 2022 spør vi hvordan vi i større grad kan fokusere på rettferdighet og mennesker – og dermed også kjønn – i den nordiske klimapolitikken.

 • 18:00 Tøyen Impro drop-in, Kyrre Tæxnes Studio

  En leken, trygg og inkluderende intro til impro dfr deg med eller uten erfaring fra før!
  Tirsdager kl. 18:00 på Vulkan!

 • 18:40 Tro kan flytte fjell – filmvisning og samtale om kvinneliv og klosterliv i den ortodokse kirke, VEGA SCENE

  I Prix Europa-vinneren Tro kan flytte fjell har har Jacobsen filmet en gruppe gresk-ortodokse nonner som har blitt sendt på et usannsynlig oppdrag. De skal bygge et majestetisk kloster til ære for Olav den Hellige, ytterst på en utilgjengelig fjellhylle som ruver over den lille bygda Valldal på Sunnmøre. Etter visningen blir det samtale med regissør Silje Evensmo Jacobsen og kunst- og kulturhistoriker Caroline Serck-Hanssen om kvinneliv og klosterliv i den ortodokse kirke. Serck-Hanssen er …

 • 19:00 Avlyst Lizz Wright, Cosmopolite

  Nok en stor stemme! På selveste kvinnedagen vil Lizz Wright gjeste Cosmopolite sine lokaler, og på hvilken måte kan vi bedre feire dagen enn med en så fremragende kvinne som henne? The New York Times omtaler stemmen hennes som “a smooth, dark alto possessed of qualities you might associate with barrel-aged bourbon or butter-soft leather”.