Kalenderen for onsdag 22. januar 2014

 • 10:00 VIRKELIG IKKE – 5 Bachelorstudenter fra KHiB, Galleri Norske Grafikere

  Galleri Norske Grafikere innleder det nye året med utstillingen Virkelig Ikke, representert av fem kunstnere med bakgrunn fra Bachelorstudiet i Grafikk ved Kunst- og Designhøyskolen i Bergen. Christian Dugstad, Andreas Evensen, Martin Harkjerr Halse, Iselin Page og Hege Thoresen tok alle eksamen våren 2013, og har siden det gått i ulike retninger med sitt kunstneriske arbeid.

 • 10:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

  Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

 • 11:00 ”De øverste etasjer” Hanne Frey Husø, RAM galleri

  Utstillingen ”De øverste etasjer” er et bredt tverrfaglig prosjekt av Hanne Frey Husø. Hun jobber innen mange ulike disipliner, og i installasjonen møter vi papir, marionetter, video, lydkulisser, musikk, animasjon. Arkiv er en sentral tematikk, og prosjektet er knyttet opp mot Riksarkivet. «De øverste etasjer» gir oss mange betraktninger på ulike plan om begrepet arkiv og arkivets mange funksjoner ved siden av å være vår kollektive hukommelse. I trilogien som ”De øverste etasjer” er en del av, …

 • 11:00 Utstillinger: Bente Stokke, Esther Maria Bjørneboe og Kristin Aarnes, Kunstnerforbundet

  Bente Stokke viser konseptuell tegning i overlyssalen, Ester Maria Bjørneboe stiller ut nye malerier i vindussalen og Kristin Aarnes fyller 2. etasje med maleri-installasjon.

 • 11:00 Jesper Alvær: Mor, kjære mor, Kunstnernes Hus

  10. januar – 9. februar 2014 Åpning fredag 10. januar kl. 19.00 Kl. 19.00: Velkomsttale ved kunstnerisk leder Mats Stjernstedt. Etter talen serveres bløtkake. Fra kl. 22.00: DJ/Roman Fiordmoss (Berlin/DE) Jesper Alværs arbeid baserer seg på en langvarig undersøkelse av ulike kulturelle fenomener og utvekslinger. På Kunstnernes Hus viser Alvær utstillingen Mor, kjære mor, en lydinstallasjon og en regissert lyssetting som kommenterer en rekke utvalgte objekter. Utstillingen er et resultat av at …

 • 11:00 Johs. Rian 1891-1981, Blomqvist Kunsthandel

  Velkommen til åpning av utstillingen Johs. Rian 1891-1981 torsdag 9. januar 2014 kl. 18.00 i Tordenskiolds gate 5.

  Utstillingen omfatter 138 verk og tar sikte på å vise hovedlinjer i Rians omfattende kunstnerskap.

 • 11:00 LINA MARIA RINCON Inside 09.01 – 02.02, Galleri LNM

  Velkommen til årets første åpning torsdag 9. januar kl. 18.00.

  Rincon bor og arbeider i henholdsvis USA, Norge, Colombia og Spania. De kulturelle forskjellene og ulike måter å kommunisere på kan spores i maleriene hennes. Hun sier selv at verkene symboliserer en søken etter et hjem hun aldri helt finner.

 • 11:00 Marianne Heier: ORFEUS, Kunstnernes Hus

  Marianne Heier: ORFEUS

 • 12:00 Åsil Bøthun, Lars Strandh og Kunstvisitten, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til nye utstillinger. Vi starter 2014 med utstillinger av Åsil Bøthun, Lars Strand og en presentasjon av Kunstvisittens utstillinger for 2014 med Mirjam Raen Thomassen, Pauliina Pöllänen, Mari Røysamb og Gunn Tjensvold.

 • 12:00 GUNNAR SMOLIANSKY – One Picture at the Time, Shoot Gallery

  Shoot Gallery er stolt av å presentere Gunnar Smoliansky for første gang i Norge.

  Gunnar Smoliansky arbeider utelukkende med sorthvitt fotografi og fremkaller alltid selv sine bilder. Under hele sin fotografiske karriere har han jobbet utifra motiv som tilfeldigvis har kommet hans vei og videre forvandlet disse til ferdige verk i mørkerommet.

 • 12:00 Rachel Whitereads ‘Ether’ (1990) i Vigeland-museet, Vigeland-museet

  22. november 2013 – 16. februar 2014. Som den første kvinnelige mottager av den prestisjefylte Turner-prisen i 1993, har britiske Rachel Whiteread (f. 1963) markert seg som en vesentlig stemme innenfor samtidskunsten. I sal 7 presenterer Vigeland-museet Ether (1990) – et av Whitereads sentrale verker fra hennes tidlige periode, innlånt fra Astrup Fearnley Samlingen i Oslo. Ether har sitt utgangspunkt i en gipsavstøpning av et viktoriansk badekar. Det som derimot presenteres for oss er ikke …

 • 12:00 Utstilling: Geir Tore Holm. Anleggsarbeider., Vigeland-museet

  Geir Tore Holm, Grensesnitt (Interface), 2013, still fra video. Vårt forhold til omgivelsene, naturbruk og landskapets verdi er gjennomgående problemstillinger i Geir Tore Holms kunstneriske praksis. I tilknytning til utstillingen Anleggsarbeider har gårdsbruket Øvre Ringstad i Skiptvet spilt en sentral rolle. Her har kunstneren bodd og arbeidet siden 2010. Øvre Ringstad setter et lokalt utgangspunkt, men ved å vise foto – og videoopptak fra Mosseporten i sør til Lyngen i nord, og presentere …

 • 12:15 Åpen forelesning – Dag Alveng, Oslo Fotokunstskole

  Oslo Fotokunstskole inviterer til åpen forelesning med Dag Alveng. Alveng er kjent for sine poetiske og stillferdige sort-hvitt fotografier og har siden han debuterte med separatutstilling på Fotogalleriet i 1979 vært en synlig og svært sentral figur på det norske kunstfeltet.

 • 13:00 Kafe MU . Food everyday!!!, Sound of Mu

  That’s right folks ‘Sound of MU’ will have food each & everyday!!! Tirsdag til Søndag 13.00 til 17.00 . Vegetable Soup – 69,- Enpanadas – 59,- Paprika/Corn/Cheese -Mushroom -Spiced Beef Hummus – 39, Carrot -Mint/Parsley -Eggplant Cakes – 34, Muffins – 25,- Chips – 25,- Olives – 35,- Nuts – 25,- yummy cake!! Mmmmmmm!!!

 • 17:00 Oslo Winter Walks Fra Smed til Gourmet, Scandic Hotell, Vulkan

  Se Gamle Aker kirke og den pittoreske trehusbebyggelsen i området. Hør om forvandlingen fra fabrikker til Oslos nye mathall ved Akerselva. Start: Lobby, Scandic Vulkan, Maridalsvn 13a

 • 18:00 Stabsmusikken: Absolutt Brass! med John Hagstrom (trompet, Chicago Symphony Orchestra), Ridehuset

  Den verdenskjente trompetisten John Hagstrom gjester Stabsmusikken på deres messinguke, Absolutt Brass. Hagstrom holder en spennende clinic (foredrag om sitt trompetspill) onsdag 22.januar, og opptrer som solist og dirigent sammen med Stabsmusikkens messingblåsere på konsert fredag 24.januar

 • 19:00 Feministisk forum inviterer til nyttårskickoff!, Sound of Mu

  Feministisk forum er en studentforening ved Det Norske Studentersamfund som har som formål å synliggjøre feminismen i studentmiljøet og bidra til diskusjon knyttet til kjønn og likestilling. Enten du har lyst til å bli med i redaksjonen, er interessert i hva foreningen driver med eller bare vil være med på en hyggelig fest – hjertelig velkommen er du uansett! Konsert med Julie Ofelia Østrem Ossum i løpet av kvelden.

 • 19:00 Vålerenga og omegn midtuke-skogspils, Vålerenga Vertshus

  Årets andre VOOMUSP – og den første på Vålerenga. (2014s første holdes i Ban Saladan.) Velkommen til de som bor på Vålerenga, de som nesten bor på Vålerenga, de som skal flytte til Vålerenga, de som har bodd på Vålerenga – og de som liker strøket!

 • 19:00 Vagant-kveld om essayet, Cappelen Damm-huset

  Essayet står sentralt i den litterære offentligheten. Hva kan essayet gjøre, som ikke andre sjangere gjør like godt? Hvilken betydning har essays for samtidslitteraturen — som inspirasjonskilder for forfattere og premissleverandører for kritikken? Geir Gulliksen og Jan Kjærstad har skrevet om litteratur i flere tiår. I fjor kom de begge med nye essaysamlinger, Gulliksen med Kan vi gjøre det igjen og Kjærstad med Menneskets vidde. De møter Vagant-redaktør Audun Lindholm til en samtale om hvorfor …

 • 19:00 Et russisk eventyr. Emmanuel Carrère om Eduard Limonov, Litteraturhuset

  Eduard Limonovs liv kan høres ut som om det er tatt ut fra en røverroman, en rockebiografi eller en beretning om obskur politisk undergrunnsvirksomhet. Hans omskiftelige liv som undergrunnspoet i USA, anerkjent dikter i Paris og etter hvert ledende skikkelse i det russiske nasjonalbolsjevikiske partiet er nå blitt gjenstand for en bestselgende bok ført i pennen av Emmanuel Carrère, en av Frankrikes største forfattere. Selv omtaler Carrère sin siste bok, som nå kommer på norsk i Kjell Olaf …

 • 19:00 Impro Neuf’s januarimproshow, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Lillesalen

  Impro Neuf er improgruppen på Chateau Neuf, og onsdag 22. januar slår vi på showtromma og byr på improkamp, en slags teatersportforestilling. Glede og latter til folket!

 • 19:00 KONG LEAR, Nationaltheatret

  Premiere 9. november 2013 på Amfiscenen. Av William Shakespeare. Oversatt av Svein Selvig. Bearbeidet av Bibi Moslet. Regi Stein Winge. Sverre Anker Ousdals avskjedsforestilling.
  “Familien er det farligste stedet å vokse opp”

 • 19:30 StatsTeatret på Kunstnernes Hus, Kunstnernes Hus

  Statsteatret spiller alle sine tre første forestillinger på Kunstnernes Hus fra 21 januar – 6 februar.

 • 19:30 Blått Lerret, Parkteatret

  Det er duket for mye humor, fantasi, romantikk og noe så sjeldent som feelgood depresjon på årets første Blått Lerret onsdag 22. januar: den eksplosive familiefilmen Doktor Proktors prompepulver, den romantiske musikalen Ta meg med! og dokumentarfilmen Flink pike. Velkommen!

 • 20:00 Since Rabbit på Naustet & Lanternen, Naustet og Lanternen

  Konsert med Since Rabbit på Naustet & Lanternen

 • 20:00 Micetro med Teater Liksom av Keith Johnstone, Det Andre Teatret

  Husets minst og mest erfarne barker sammen i kampen om vandrepremien; en innrammet 100-lapp. Tolv improvisatører blir plukket ut for å kjempe om å bli kveldens Micetro-improvisatør og stikke avgårde med den vandrende hundrelappen. Micetro er den eneste forestillingen du har mulighet til å se hver eneste uke hele sesongen gjennom!

 • 20:00 Quiz the Kasbah, The Kasbah

  Musikk/allmenn.. Bli med :-)
  Hver onsdag.

 • 21:00 Down South, Mir

  Alt-country og klassisk countryrock i skjønn forening. Og pedal-steel!

 • 21:00 Batboner + This Sect, Live på Maksitaksi, Maksitaksi

  Deathrock og Postpunk på en onsdag…i Oslo! :O Release the Bats!!

 • 22:00 Death Hawks (FIN), Café Mono

  Death Hawks (FIN)