Kalenderen for lørdag 10. desember 2016

 • 10:00 Pure Mind, Pure World, Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

  City meditation retreat with Gen Kelsang Tubchen

 • 10:00 Juleutstilling Galleri Purenkel på Grünerløkka, Galleri Purenkel

  Handle lokalt på Grünerløkka! Maleri, skulptur og kunsttrykk av en knippe varierte kunstnere finner du på årets juleutstilling. Unike julegaver for enhver smak.

 • 11:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 11:00 Qvisten Animation’s Julemarked!, Qvisten Animation

  Join us in an Animation Julemarked!

 • 11:00 The Missing One, Office for Contemporary Art Norway

  “The Missing One” kuratert av research-kurator ved Asia-avdelingen ved Tate Research Center Nada Raza, er en intergenerasjonell utstilling som presenterer kunstverk fra Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Med science fictionens troper og teknologi som tematisk utgangspunkt, anskueliggjøres utstillingens perspektiver i et maleri fra 1922 av G. Tagore med klare referanser til sci-fi-fortellingen “The Missing One” av J.C. Bose. Utstillingen ble først produsert av Dhaka Art Summit i 2016.

 • 11:00 Juleutstillingen er i Kunstnerforbundet, Kunstnerforbundet

  Lørdag 26. november kl. 12 åpner JULEUTSTILLINGEN 2016 i Kunstnerforbundet.

  Søndag 27. november kl. 14 blir det en danseforestilling i utstillingen vår ved Grums-visiting som del av Kunst i Kvadraturen Festival.

 • 11:00 Tee Productions julemarked, Torggata 23 (bak Bari Pizza)

  Tee Productions har julemarked i våre studioer i Torggata. Kom innom for vinyl, bøker cder, klær, utstyr, blader, kabler og ikke minst mat!

 • 11:00 Familiedag på Astrup Fearnley Museet, Astrup Fearnley Museet

  Velkommen til familiedag lørdag 10. desember fra kl. 11.00 – 16.00!

 • 11:00 Julegaveaksjonen 2016, Blå Kors Kontaktsenter

  Det er en ære å kunne si at startsparket for årets julegaveaksjon nok en gang er på Underskog! Jeg håper at mange vil være med i år også.

 • 11:00 HO-HO-HOLY Julemarked, Astrup Fearnley Museet

  Velkommen til HO-HO-HOLY julemarked på Astrup Fearnley Museet, helgen 9. – 11. desember!

 • 12:00 All Ears Programslippkonsert, Ny Musikk

  Vi nærmer oss den 16. utgaven av All Ears og benytter anledningen til å frelse enda flere til den improviserte og sjangersprengende musikken.

 • 12:00 Femme Brutal J U L E M A R K E D, Café Mir

  Også iår inviterer Femme Brutal til julemarked første helga i desember, nærmere bestemt lørdag 10. desember fra 12-16. Det blir konsert, julesnacks og salg av feministvennlige gaver. Liste over hvem som kommer for å selge blir publisert når det nærmer seg!

 • 12:00 Celestial, CYAN salong

  Fotograf Stig Marlon Weston ved CYAN studio, viser utvalgte arbeider fra sitt Artist Residency ved kunstsenteret Can Serrat i Spania i oktober i år.

 • 12:00 OFFSIDE, AKERSHUS KUNSTSENTER

  OFFSIDE – en kunstutstilling om fotball!
  OFFSIDE viser nye verk av Tobias Danielsson, Roghieh A. Torvund og Ronny Østnes.

 • 13:00 JULEUTSTILLINGEN 2016, S9 Galleri

  Velkommen til JULEUTSTILLING i S9 Galleri ! Årets spennende utstillere er: Elisabet Saksen, Svetlana Rezvaya, Benedicte Hetty og Marte Utti. Søndag 4., 11. og 18. desember kan vi dessuten, foruten flott kunst, by på kaffe og pepperkaker, samt gratis innføring i henholdsvis skisse, landskap og stilleben ved Svetlana Rezvaya kl. 14.00. Kursene tar ca 45 minutter.

 • 13:00 Maria Sundby – Moving Forward Backwards, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  I en årrekke har Maria Sundby vært opptatt av gamle forlatte og revede hus og historiene bak, forgjengelighet og etterlatenskaper. Historiene har fulgt henne gjennom kunstnerskapet, og har manifestert seg gjennom ulike uttrykk i tegning, maleri, skulptur, video og installasjon.

 • 17:00 Saturday Live: SOUL XL // Daryl McDade & Band, Smelteverket

  Saturday Live på Smelteverket!

 • 17:00 MIR UNG inviterer unge mellom 15 – 29 år til arrangement på Veitvet Bowling!, Veitvet bowlingsenter

  MIR Ung er ungdomsorganisasjonen til MIR – Multikulturelt Initiativ og Ressursnettverk og er et tilbud for ungdom under 29 år. Organisasjonen har et integreringsperspektiv i sitt arbeid og er livssynsnøytral og partipolitisk uavhengig.

  Facebokgruppen til MIR UNG: www.facebook.com/groups/177…

  For mer info om MIR gå inn på: www.mirnett.org
  Twitter: @MIRnett

 • 18:00 Mørketidskonsert med Akerselva kvinnekor, Sofienberg kirke

  Ditt nye favorittkor med 45 kvinner hyller mørket og gir deg stemning uavhengig av religiøs feiring. Sofienberg kirke lørdag 10. desember kl. 18.00.

 • 19:00 “Someone or other”, Black Box Teater

  “Someone or other” av M. H. Hallum
  er inspirert av historier fra fortiden, men adresserer dilemmaer i kjernen av det moderne samfunn: Hvordan skal vi håndtere det utvaskede skille mellom privatliv og sikkerhet? Er vi villig til å bytte vår frihet med trygghet? Hva skjer når frykt skyver grensene for privatlivets fred?

 • 19:00 Øystein Johansen: Someone or Other, Black Box Teater

  Someone or Other er den fjerde produksjonen av Øystein Johansen som Black Box teater presenterer. Arbeidet hans kjennetegnes av et stilisert fysisk språk som henter fram noe instinktivt hos utøverne. I den nye forestillingen undersøker Johansen og samarbeidspartnere hvordan en ordinær situasjon kan manipuleres innenfra og skape tvil hos den enkelte om sannheten i ens egen virkelighetsoppfatning. Manus er skrevet av M. H. Hallum. Kort intervju med Øystein Johansen: Hva er utgangspunktet for …

 • 20:00 Moloch Stumfilmfestival: Huntsville og Jonas Cambien, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

  10. og 11. desember inviterer Moloch filmklubb til stumfilmfestival på Deichmanske bibliotek, avd Grünerløkka! Begge kveldene blir det en klassisk stumfilm med nykomponert musikk, og en konsert med både nyprodusert videokunst og musikk. Det vil også være salg av øl/vin og noe søtt/salt å bite i.

 • 21:00 The Mansters slippfest på Enga Pub, supp. Rongeur og Stinky Fingers, Enga bar & kafe

  25. november slipper Mansters plate på Ampmandens Records. Dette feires med kuler og krutt på Enga Pub lørdag 10. desember. Labelmates Rongeur varmer opp.

 • 22:00 Get Ready!, Rockefeller

  Lørdag 10. desember er det duket for årets siste Get Ready! i Leiligheten på Rockefeller, og vi står klare for å gi DEG en førjuls-danseopplevelse av de sjeldne!