Kalenderen for torsdag 26. januar 2006

  • 18:30 HALV7: Ettpartipresse i Akersgata?, Mono

    Klassekampen og Mono arrangerer nok en debatt i den heftige halv7-serien, denne gang er problemstillingen om riksmediene driver en kampanje for total lydighet i den rødgrønne regjeringen. Jamfør SV og boikott og slikt. I panelet: Marie Simonsen (dagbladet), Sigurd Allern (UiO), Stein Ørnøi (gammal SVer) og Harald Stanghelle. Burde bli interessant. Marte Michelet styrer ordet.

  • 19:30 Håkon Austbø – Janácek – Den forsvunnedes dagbok, m. Truls Mørk, Parkteatret

    Etter 40 år i utlandet vender Håkon Austbø tilbake til Norge. I den anledning settes det opp en konsertserie hvor hovedtyngden av programmet er musikk fra første halvdel av det 20. århundre. Austbø samarbeider her med kunstnere som er villige til å ta sjanser ved å utfordre den tradisjonelle konsertformen. I dette programmet presenteres Janaceks verk “Den forsvunnenes dagbok”. En tenor, en alt og et damekor på tre gjør at verket framstår som en miniopera med klaver.

  • 20:00 Harphie spiller i RF-kjellern på Blindern, Universitetet i Oslo (UiO), Blindern

    Harphie har aldri holdt seg til en sjanger. Alle medlemmene hører på mye forskjellig musikk og noen spiller i andre band, slik at påvirkningene blir forskjellige. Dette gjenspeiler mye av musikken vi spiller. Man skal si om musikken at det er en blanding av jazz, disco, bossa, rock, og pop. Kanskje er det akkurat det det er? Man kan godt si vi spiller pop, selv om dette begrepet dessverre er ladet av konnotasjoner til en kultur vi så lenge det holder vil prøve å holde oss borte fra. Men det må …

  • 21:00 movemountains labelnight med plateslipp, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf

    Movemountains-kveld på Betong. Bandene som spiller er: The White Tiger Prepade, The Captain & Me og The Brute Choir.

  • 21:00 Einmal kommt die Liebe, Soria Moria (Kulturslottet)

    Releasekonnset på “Røversanger”. Tago-rock-kabaret, kalt “storesøstra til Kaiser” i Dagbladet.

  • 22:00 Popsjokk, Mono

    Det blir Popsjokk i kveld, som det er annenhver torsdag på Mono! Forvent genreoverskridende intelligent og elegant popmusikk, som f.eks. garage, easy listening, twee, new romantic, indie, chamberpop, postrock, britpop, kraut und so weiter fra fem popentusiaster som vil slå et slag for det utvidede popbegrep.