Kalenderen for torsdag 19. januar 2006

  • 17:00 19.01-05.02 Norske billedbøker og illustrerte bøker for barn og voksne, Grafill Galleri

    Utstillingen vil presentere samtlige illustrerte bøker fra 2005 og arrangeres i år for 9. gang.

  • 18:00 Disney on Ice, Oslo Spektrum

    Se så fort Langbein kan snurre.

  • 18:00 Dag Ronny Pettersen: Det smertelige klarsyn (vernissage), Galleri A

    Dag Ronny Pettersen (f. 1964) er oppvokst i Halden og gikk på skole i Fredrikstad. Etter endt grafisk utdannelse gikk han i lære hos Hilding Brask-Danielsen i 9 år (1980-89). Her lærte han de grunleggende teknikker vedrørende oljemaling som riving av farger og oppspenning av lerret til hvordan utforme et motiv med hensyn til teknikk og formspråk. Dag Ronny Pettersen har utviklet sin egen stil som er gjennkjennelig og særegent. Han har hatt en rekke utstillinger i Norge, Sverige og Danmark. Hans …

  • 18:00 Osloquiz, Gamle Raadhus

    Vinterserien i Osloquiz fortsetter på Gamle Raadhus. Det konkurreres i lag (øvre grense seks personer), og kategoriene er blanda drops fra Oslos fortid og nåtid. Hver quizomgang har 2×20 spørsmål. Spesialpris på både mat og drikke. Quizmaster: Erling Fossen. Trenger du et lag? Si fra til Martine eller Erling.

  • 18:00 Utstillingsåpning, Oslo Museum; Interkulturelt Museum (IKM)

    Morsomme utstillinger med gode historier, makrellbokser og bidrag fra publikum – ny utstilling åpner 19.01 kl 18.

  • 19:00 Bøygen slipper nytt nummer, plass

    Det litteraturvitenskapelige tidskriftet Bøygen slipper nytt nr idag på Spasibar. Temaet er litteratur og pornografi, og med artikler av blant annet Trude Audny Ødegård, Edy Poppe og noen fler. Dette tidskriftet har tatt seg meget opp i løpet av de siste årene, og jeg anbefaler alle litteraturinntresserte å komme. Gratis som faen.

  • 20:00 Drunken Uncle, Dattera til Hagen

    Drunken Uncle er et nystartet band fra Oslo. Noen venner som hadde spilt sammen tidligere, byttet instrumenter og startet på nytt med blanke ark. Bandet spiller en blanding av country, pop og folk, og låter muligens som et sammensurium av Whiskeytown, Belle and Sebastian, Townes Van Zandt og Will Oldham. Du kan høre fire låter på hjemmesiden.

  • 20:00 Release: Anne Lorentzen “Krim”, Grusomhetens Teater

    Releasekonserter på torsdag 19 januar kl 2000 og fredag 20 januar kl 2000 Band Anne Lorentzen vokal gitarer, Erland Dahlen slagverk og perkusjon, Espen Gundersen tangenter, Torkild Sannes Søby kontrabass og perkusjon, Halvard T Eriksen lyd, Eivind Hermann og Rune Kjelby lys Hør og last ned Drømmefangeren på musikkonline

  • 21:00 HAPPYBOYS ER TILBAKE, Internasjonalen

    HAPPYBOYS (DJ Forvalter & DJ Fiffig) spiller plater på Internasjonalen. Oppskriften er: 60-talls rock, 70-talls glam, 80-talls new wave, 90-talls alternativ pop ispedd en del godbiter fra nåtiden. Klar til å fordøyes.

  • 22:00 Club Monodelica, Mono

    Flinke dj’s på Mono ikveld, hvis indie og shoegazing er det som gjør det for deg.