Kalenderen for lørdag 21. september

  • 11:00 ULTIMAFESTIVALEN 2024, Sentralen

    ULTIMA Oslo Contemporary Music Festival er en årlig musikkfestival for samtidsmusikk og relaterte kunstarter. I 2024 arrangeres festivalen for 34. gang.

  • 12:00 Leif Inge – Anser Bitternes Wiþ Pyur Byuti, Galleri Sagene Kunstsmie

    En utstilling og en konsert. Utstillingen viser en komplett montering av Broderte Dørrslag siden 1997. Og konserten er 9 Beet Stretch.

  • 13:00 Oslo internasjonale poesifestival 2024, Samvirkelaget Rosa Bøker

    Poesifokus: Belarus. Poesi i eksil og opposisjon. PEN-forfatterne Hanna Komar og Iryna Shuvalova i samtale. Mahmoud Darwish. Gaza-krigen og palestinsk poesi. Tonesatt norsk lyrikk med Tora Augestad/Torbjørn Dyrud/Mathias Eick.

  • 18:00 The Rake’s Progress, Den Norske Opera & Ballett (Operaen)

    Fra luksusliv til galskap

    En maskin som gjør sten til brød, en skjeggete dame, et sinnssykehus – og kjærligheten: Bli med ned en deilig, mørk spiral og inn i en gal manns hode, når Vidar Magnussen setter opp Stravinskys djevelske opera på Hovedscenen.

  • 19:01 Schnodig, Mir

    Schnodig består av tre nesten vanlige, middelaldrende menn som har vært litt enspora opptatt av å lage ny plate i det siste. Middeladrende menn har en tendens til å bli litt enspora. Vi er ikke bedre, men nå trenger vi et avbrekk. Nå trenger vi en konsert. Nå trenger vi en fest. Det gjør sikkert dere også, så nå tar vi en, både for dere og for oss selv. Plata kommer sikkert ikke før neste år, uansett.

  • 20:00 Ratkje & Westerhus: Die Elektrische Oper, Goldie

    Summert under navnet Die Elektrische Oper får vi servert maksimalistisk minimalisme. Vekke er gitaren til Westerhus og Ratkje får heller ikke lov til å ta med seg noen instrumenter hun heller.