Kalenderen for tirsdag 26. november 2013

  • 09:00 Bobler fra hvelvet – tegneserieutstilling på Nasjonalbiblioteket, Nasjonalbiblioteket

    Kyss, kapper og kugutter – siden 1813 har Nasjonalbiblioteket mottatt alt som utgis i Norge. Fra vår dype kjeller har vi funnet fram et utvalg godbiter fra Norges tegneseriehistorie. Alt fra de første primitive seriene, til cowboyer og romskip i glanset fullfarge – serier som aldri har vært stilt ut før. Utstillingen varer fra 20. november til 5. desember, og står i 2. etasje på Nasjonalbiblioteket

  • 10:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

    Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

  • 11:00 Marianne Heier: ORFEUS, Kunstnernes Hus

    Marianne Heier: ORFEUS

  • 11:00 Model as Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13, Kunstnernes Hus

    Model as Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13

  • 12:00 Rachel Whitereads ‘Ether’ (1990) i Vigeland-museet, Vigeland-museet

    22. november 2013 – 16. februar 2014. Som den første kvinnelige mottager av den prestisjefylte Turner-prisen i 1993, har britiske Rachel Whiteread (f. 1963) markert seg som en vesentlig stemme innenfor samtidskunsten. I sal 7 presenterer Vigeland-museet Ether (1990) – et av Whitereads sentrale verker fra hennes tidlige periode, innlånt fra Astrup Fearnley Samlingen i Oslo. Ether har sitt utgangspunkt i en gipsavstøpning av et viktoriansk badekar. Det som derimot presenteres for oss er ikke …

  • 12:00 Utstilling: Geir Tore Holm. Anleggsarbeider., Vigeland-museet

    Geir Tore Holm, Grensesnitt (Interface), 2013, still fra video. Vårt forhold til omgivelsene, naturbruk og landskapets verdi er gjennomgående problemstillinger i Geir Tore Holms kunstneriske praksis. I tilknytning til utstillingen Anleggsarbeider har gårdsbruket Øvre Ringstad i Skiptvet spilt en sentral rolle. Her har kunstneren bodd og arbeidet siden 2010. Øvre Ringstad setter et lokalt utgangspunkt, men ved å vise foto – og videoopptak fra Mosseporten i sør til Lyngen i nord, og presentere …

  • 12:00 Stig Weston: Holt, Bærum Kulturhus

    Med sine monumentale fotografier inviterer Stig Weston betrakteren inn i en refleksjon rundt det fotografiske mediet, samtidig deler han også sine personlige barndomsminner, som mange likevel vil kunne kjenne seg igjen i.

    Velkommen til åpning onsdag 23. oktober kl. 18:00!

  • 18:00 Drink and Draw!, blankspace

    This Tuesday, from 18:00 – 20:00 blankspace will hold its monthly Drink and Draw – you bring the booze, we will bring the model! Costs 50 kr, and is held at Turbeinveien 3 in Kværnerbyen.

  • 18:00 Konsert med Oslo Kammerakademi, Jødisk Museum i Oslo

    I anledning museets årlige markering av 26. november, inviterer Jødisk Museum i Oslo til en aften med musikk av jødiske komponister.

  • 18:30 Quiz, Fredshuset

    The Peace House invites you to a quiz night with questions from politics, culture and society.

  • 19:00 Litteratur på Blå: Savn og kjærlighet – En samtale med Nils-Øivind Haagensen, BLÅ

    Nils-Øivind Haagensen er en av Norges mest leste samtidspoeter. Hans siste diktsamling God morgen og god natt ble i tillegg til å høste overveldende kritikker også nominert til Nordisk råds litteraturpris 2013.

  • 19:00 Z filmtidsskrift 30 år og slippfest på Z nr.4/13: Nerdefilm, Kulturhuset

    Z slipper siste nummer for 2013, og feirer 30 år. Vi fyller kvelden med DJ, quiz og gamle og nye kjente. Alle Z er velkomne!

  • 19:00 Åpent møte: Gjør naturvitenskap religion overflødig?, Litteraturhuset, sal Nedjma

    Både religion og vitenskap forsøker å favne dybden og bredden i vår tilværelse, og berører hele vår selvforståelse. Erstatter naturvitenskapelig forskning religiøse sannheter, eller kan tro og viten stå side om side?

    Nonne og CERN-forsker Katarina Pajchel, forsker og forfatter Bjørn Are Davidsen og astrofysiker og frafallen kristen Øystein Elgarøy innleder, før det åpnes for spørsmål fra salen.

  • 19:00 Mørkeromstirsdag, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf

    Møt opp i foajeen på Det Norske Studentersamfund klokken syv denne tirsdagen og kom med oss ned i kjelleren!

  • 19:30 Dextra Musica: Kammerkonsert, Oslo Militære Samfund

    Dextra Musica inviterer til kammerkonsert på Oslo Militære Samfund. Noen av landets beste musikere fremfører verker av Mozart og Johan Svendsen. Stas!

  • 19:30 FREUDS SISTE MØTE, Nationaltheatret

    Freuds siste møte er en både humoristisk og dypt alvorlig forestilling, et intenst kammerspill som har gått sin seiersgang off Broadway.
    «Freuds siste møte er morsomt, utfordrende og aktuelt» Klassekampen

  • 19:30 HEDDA GABLER, Nationaltheatret

    På grunn av stor etterspørsel er Hedda Gabler av Henrik Ibsen tilbake Hovedscenen høsten 2013! Peer Perez Øians suksessforestilling har spilt for fulle hus på Malersalen, Amfiscenen og Hovedscenen siden høsten 2010. «Aldri har jeg ledd og frydet meg mer under et møte med Hedda Gabler» VG

  • 20:00 JUNIP + support: Solander, John Dee

    Junip, med den kritikerroste singer-songwriteren José González i spissen, er aktuelle med sitt selvtitulerte andrealbum. ”Junip” følger opp ”Fields” fra 2010, og har bl.a. fått 4/5 av Allmusic.